Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Lad mig sige det sådan, der var STOR stemning for en æblekage og hvad bedre end en æblekage med hvid chokoladecreme og timian? Det er reddi-godt, jeg siger det bare. Og hvis du synes at det bliver for fancy med timian, så dropper du det bare. Kagen er stadig smaddergod.
Selve kagen er lavet på blandt andet marcipan som jeg slet ikke kan få nok af – tilsat friske syrlige æbler. Ovenpå kagen ligger en æblekompot med timian og lime og hele vejen mellem chokoladebåndet og kompotten er der sprøjtet store dutter af hvid chokoladecreme. Den cremen, den er hammer god og kan bruges til alle mulige former for kage. Husk at læse opskriften igennem før du starter, for to af elementerne er smarte at lave dagen/aftenen før du ønsker at servere kagen.
Kagen er skåret ud og serveret på det smukke sorte stone-stel fra Sinnerup. Det giver virkelig en flot kontrast til de gul-grønlige nuancer. Jeg er vild med det. Hvis du også er vild med æbler, så find i øvrigt flere opskrifter med havens guld lige her.
Kærligst fra Nip
Direkte link til tallerkenerne
ÆBLEKAGE MED HVID CHOKOLADE (8 personer)
HVID CHOKOLADECREME
1 blad husblas
2 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
65 g hvid chokolade (hakket)
Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde og vaniljesukker op til lige under kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade.
Lad det stå i 1 minuts tid, inden at det røres til en ensartet chokoladecreme.
Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme creme.
Dæk skålen med husholdningsfilm så det rører ved overfladen af cremen.
Sæt skålen i køleskabet til den er iskold. Gerne over natten.
ÆBLEKOMPOT MED LIME & TIMIAN
1,5 blad husblas
150 g små æbletern (uden skral)
1 spsk sukker
Saft af 1 limefrugt
1/2 dl vand
Friske timianstængler efter smag
Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Kog de resterende ingredienser op til lige under kogepunktet og lad det simre.
Æblerne skal dog ikke blive udkogte.
Tag timianstænglerne op og smelt husblassen i kompotten.
Hæld kompotten i en silikoneform eller kagering med plast (16 cm) og sæt den i fryseren til den er gennemfrossen.
ÆBLEKAGE
100 g marcipan
125 g blødt smør
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
75 g mandelmel
1 spsk hvedemel
Et nip salt
2 æg
75 g små æbletern (uden skral)
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Riv marcipan på et groft rivejern og pisk alle ingredienserne (pånær æg og æbler) sammen.
Tilsæt herefter et æg af gangen og pisk imellem. Vend til sidst de små æbletern i dejen.
Fordel dejen i en foret kagering/springform (20 cm) og bag den midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen blive helt kold før du lægger den frosne æblekompot ovenpå.
SAMLING
DEKORATION
100 g hvid chokolade
En knivspids grøn pulverfarve (kan undlades)
Friske timianstængler
Spiselige sølvkugler
Temperér hvid chokolade og bland det med lidt grøn pulverfarve til det har en fin pastelgrøn farve.
Smør det på et stykke kageplast i samme omkreds og højde som kagen.
Lad chokoladen sætte sig let og sæt det herefter omkring en iskold kagering. Sæt den i køleskabet.
Når chokoladebåndet har sat sig kan du løfte det væk fra kageringen og sætte det rundt om din kage.
Chokoladecremen piskes luftig og semi-stiv på røremaskine eller med elpisker.
Kom den på en sprøjtepose med en flot tyl og lav dutter hele vejen mellem chokoladebånd og kompot.
Dekorér evt. med friske timianstængler og chokoladekugler.
Godt at se, du også skriver “reddi”; der bruger vi også på sms her i familien, fordi min far siger det.