Her forleden lavede jeg denne Toffi-Nutellakage. Inspireret af både Toffifee og Nutella. Det kan man da ikke gå galt i byen med, vel?

Jeg har tidligere lavet en som minder meget om som er med Daim, så er du mere til den slags chokolade så kan du finde den lige her.

Kagen her er med en virkelig lækker nøddebund og her kan du jo selv bestemme hvilken slags nødder du vil have i. Jeg har både lavet den med hasselnødder og mandler og begge dele fungerer rigtig godt. Ovenpå bunden er et tykt lag saltkaramel smurt på, og så er kagen omkranset af en fløjlsblød Nutellamousse. Jeg siger det lige igen, what’s not to like?

For at gøre den ekstra toffi-agtig er den selvfølgelig dekoreret med sådanne på toppen.
Jeg håber at I vil kunne lide den ligeså meget som jeg gjorde og de piger som spiste den.

Kærligst fra Nip

 


TOFFI-NUTELLAKAGE (8-10 personer)

NØDDEBUND
50 g æggehvider
100 g sukker
50 g marcipan
75 g hasselnødder eller mandler

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og æggehvider til en lys og stiv marengsmasse.
Riv marcipanen direkte ned i marengsen på et groft rivejern og vend det sammen.
Blend nødderne til groft ‘mel’ og vend også det i.
Fordel dejen i en foret springform (20 cm) og bag den midt i ovnen i ca. 20-25 min, og lad den herefter køle af.
Udstik kagen med en 16 cm udstikker og læg den herefter i midten af den rengjorte springform (20 cm), beklædt med bagepapir i bunden og kageplast på siderne.

FYLD
4 spsk karamelliseret mælk / dulcey de leche (fx denne fra Tørsleff)
Havsalt efter smag
Crispy chokoladekugler med karamel (fx fra Callebaut)

Bland karamelliseret mælk / dulcey sammen med havsalt og smør et tykt lag på toppen af den afkølede kage.
Drys med crispy chokoladekugler eller evt noget andet lækkert. Det kan dog også helt undlades.

NUTELLAMOUSSE
2 blade husblas
200 g Nutella
100 g mælkechokolade
3,5 dl piskefløde

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Smelt Nutella og chokolade i en skål over vandbad og sæt det til side.
Varm 1,5 dl piskefløde op, smelt husblassen i og hæld det over chokoladen og rør rundt til det samler sig.
Pisk de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum og vend med Nutellacremen når denne har kølet.
Hæld nu moussen over kagen og ned langs kanten, så kagen skjules helt af nutellamousse.
Sæt kagen i fryseren i et par timer til den har sat sig helt.

DEKORATION
Dekorér med chokoladespåner og toffifee,  og lad den tø op i køleskab i ca. 2 timer før servering.

6 comments on “Toffi-Nutellakage”

  1. Ser superlækker ud Undrer mig over at marengs skal bages i 20 cm form for derefter at udstikkes – Kan jeg ikke bage den i 16 cm form-
    Har erfaring for at marengs let går fra hinanden
    Mvh
    Vibeke

    • Hej Vibeke,
      Du kan sagtens bage den i en 16 cm form, men jeg synes snittet er flottere når bunden stikkes ud 🙂 Men det er helt individuelt.
      Jeg er glad for at du synes den ser god ud.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar