Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Jeg er i tvivl om du kan komme meget tættere på en traditionel ris a la mande end med denne panna cotta i glas – naturligvis med både kirsebærsauce og mandler. Den er både nem og uimodståelig fløjlsblød. Prøv, lov mig at prøv den!

Det er helt optimalt at bruge desserten til julefrokost eller måske på selveste juleaften, hvis ikke der bliver ramaskrig rundt om middagsbordet? Det ved du bedst.

Jeg har anrettet min panna cotta i glas eller faktisk er det champagneskåle. Jeg synes de er så elegante og faktisk bruger jeg dem langt oftere til dessert (eller slik/chokolade) end til drikkevarer. Jeg har tidligere også serveret jordbærkage og gammeldags æblekage i glas – måske du også har lyst at prøve disse opskrifter engang.

Kærligst fra Nip


PANNA COTTA I GLAS (4 stk)

PANNA COTTA MED VANILJE
5 blade husblas
1 L piskefløde
Korn af 2 vaniljestænger
100 g sukker

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland det med sukker, så kornene skilles fra hinanden.
Varm vanilje, sukker og fløde op til kogepunktet og smelt husblassen i. Hæld det i en kande.
Sæt kanden i køleskabet og rør i fløden ofte, så der ikke dannes en hinde.
Ved at røre i kanden undgår du at alle vaniljekornene falder til bunds når du hælder det på glas.
Når massen er nogenlunde kold hældes det på 4 glas, eller evt. 8 små.
NIPS TIPS! Jeg har anvendt de smukkeste champagneskåle, men du kan fx. også bruge disse gin glas.

ANRETNING
1 glas kirsebærsauce (gerne amarenakirsebær)
Mandelflager eller (smuttede) hakkede mandler

Lige før servering fordeles 4-5 spsk (amarena)kirsebærsauce på toppen af hver portion.
Dekorér evt. med mandler samt spiselige tørrede blomster og guld.