For præcis en uge siden blev nytårsbagedysten sendt på DR1, og det blev sådan lige umiddelbart mit yndlingsprogram. I har nok fundet ud af hvorfor, men nu vil jeg fortælle jer om hvordan det foregik.

Det var spændende lige til det allersidste, og vi turde (næsten) ikke at tro på at det var os som løb med sejren, men det gjorde vi skisme!

 

Jeg har fået mange spørgsmål tilsendt fra jer og derfor skal jeg nok flette dem ind i dette opslag. Hvis der skulle komme flere, så skriv en kommentar her, en besked på Instagram eller en mail. Jeg vil hellere end gerne besvare de spørgsmål i nu måtte have.

MANGE TUSINDE TAK fordi at I har haft lyst til at følge med i mit Bagedyst-eventyr som det uden tvivl har været. Jeg fortsætter selvfølgelig med at lægge en masse opskrifter op, og håber fortsat I har lyst til at afprøve dem og dele jeres tanker med mig.

Alle de bedste hilsner,
Nip


BAG OM JULEBAGEDYSTEN

Nytårsbagedysten var det første program hvor jeg fik mulighed for at bære mesterbagerforklædet, eftersom at Lucia og jeg i Julebagedysten vandt disse. Når man har mesterbagerforklædet på føler man at der ligger et ekstra stort pres på ens skuldrer, og vi ville derfor give den hele armen for at bevise at det var rigtigt at vi stod i køkkenerne med dem på.
To af dem som har haft mesterbagerforklædet flere gange i løbet af Den Store Bagedyst er Kirsten og Jesper som jeg ses sammen med her. Her er vi, og deres partnere, Susanne og Nadine, færdige i make-uppen og klar til at gå i køkkenerne til nytårsbagedysten.

 

 

Under optagelserne til både Den Store Bagedyst (som blev sendt i efteråret) og Den Store Jule- & Nytårsbagedyst som blev sendt nu her i slutningen af december har DR været så søde at udbetale 1400,- pr. program vi deltog i, mod selvfølgelig at få kvitteringerne på de ingredienser som vi har købt. Udover det har jeg selv købt mange forme, andet bageudstyr og endnu flere ingredienser og derfor bruger man en hel del penge, netop fordi at man har interesse indenfor bagningens verden. DR handler også de køle- og frostvarer som vi skal bruge og så er der også lidt ingredienser i skufferne. I forhold til redskaber så er det meste i køkkenerne, men de fleste af os medbringer også en masse af vores egne.

 

Der er mange som har spurgt mig indtil hvilket tøj jeg har på og desværre sælges det ikke længere. Under favoritudfordringen og den hemmelige, har jeg en helt mørkeblå kjole med blonder på som er købt i H&M for flere år siden. Under mesterværket har jeg en blonde body på fra Erbs Denmark og en sort buksedragt fra Moca Clothing. Den hedder ‘Siri Soft Jumpsuit’ og forhandles stadig. Det er den lækreste buksedragt som man kan bruge til både hverdag og fest. Jeg har en del tøj fra Moca og alt sammen er i virkelig fin kvalitet. Lucia har i nytårsprogrammet en blå kjole med glitter på, og denne er købt i Message for ca. et års tid siden. Det tøj vi har på her på billedet er det som vi har på under favoritudfordringen og den hemmelige.
(Vi har selv købt og betalt tøjet, og ingenting er derfor sponsoreret)

 

Til sidst at stå med trofæet i hænderne var fuldstændig surrealistisk. Jeg har genset jubel-scenen flere gange efterfølgende, og det er faktisk stadig surrealistisk at vi vandt. Der er mange som har spurgt om jeg græd af glæde, men det gjorde jeg ikke. Jeg faldt istedet helt sammen på gulvet og vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv. Jeg vidste at vi havde gjort det godt, men det var godt nok et tæt løb mellem os og specielt Jesper & Susanne. Både de og de andre par gjorde det sindsygt godt og jeg er virkelig glad for at have delt endnu en oplevelse med dem, dommerne og Timm. OG ikke mindst Lucia.

 

For en uge siden, da nytårsbagedysten blev sendt havde jeg inviteret mine veninder hjem til min familie for at se programmet. De fleste af dem havde luret at det ville gå godt i programmet, men de blev alligevel SÅ glade og overrasket. Min mor tog et billede af os i køkkenet efterfølgende.
Vi spiste kage, drak vino og hyggede og jeg er hamrende glad for at de har støttet, spist smagsprøver og hjulpet igennem hele året. Jeg synes uden tvivl selv, at jeg har den allerbedste familie og de allerbedste veninder man kan forestille sig. Opbakningen har været over alle forventninger.

 

FAVORITUDFORDRING:
Vi startede alle sammen med at skulle lave 2 x 15 hors d’oeuvres eller appetizers, som jeg altså stadig kalder dem. Det franske lader jeg Jacob tage sig af. Lucia og jeg elsker begge to fisk, og derfor indeholdte begge vores netop fisk. Den ene var en klassisk blinis med dildcreme, røget laks, karamelisseret tuiles, kaviar og rødløg. Meget klassisk, og sindsygt godt. Den anden vi lavede var filoskåle med avocadocreme, mango, syltede rødløg, chili-hvidløgs-marinerede rejer og koriander. I nytårsbagedysten kom deltagere fra 2015, 2016 og 2017 på besøg i studiet, og de fik til opgave at hjælpe dommerne med at bedømme vores appetizers. De skulle hver lægge julekugler i glas-cylindere, og vi var så heldige at få allerflest skarpt efterfulgt af Jesper & Susanne og Kirsten & Nadine. 

 

HEMMELIG UDFORDRING:
I den hemmelige udfording satte Markus op på lidt af en opgave, da vi skulle aflevere dessertglas med hele 9 forskellige elementer.
Jeg synes at opgaven var relativ nem at gå til, trods der var mange elementer at holde styr på, men anretningen i glasset havde vi til gengæld store problemer med. Vi fik udelukkende positive kommentarer til smagene, men det så ikke sådan helt vildt delikat ud i selve glasset. Den smagte hamrende godt, og derfor håber jeg at I har lyst til at prøve at lave den. I kan sagtens lave alle elementer og anrette dem i glas som os, eller bare prøve nogle af dem og måske anrette lidt på en tallerken. Opskriften finder I lige HER.

 

MESTERVÆRK:
Temaet var ‘året der gik 2017’. Lucia og jeg valgte at tage udgangspunkt i vores studierejse til Barcelona, hvor vi drak en del Sangria de cava. Derfor lavede vi en Sangriakage i 5 forskellige lag, spiderglaze og en masse fin dekoration. Vi valgte i sidste øjeblik at lægge et hvidt chokoladebånd om kagen, men det var en hjernedød beslutning og en beslutning vi fortrød med det samme. Vi lagde det på 2 minutter før aflevering og afleverede 2 sekunder før tid. Det gik stærkt til sidst, men vi var yderst tilfredse over vores mesterværk og det var også dét som gav os sejren til sidst.

Skriv et svar