Forleden lavede jeg Nutella cupcakes med fyld af flydende karamel, og det er godt nok en opskrift som mange herefter skrev og spurgte efter.
Denne søndag har jeg lavet endnu flere, og i dag skal I selvfølgelig også få opskriften. De er knaldhamrende gode!
Jeg har altid rørt alt i hånden og med elpisker, faktisk havde jeg aldrig prøvet at anvende en røremaskine før jeg var med i Den Store Bagedyst. Fornylig fik jeg mig dog endelig en røremaskine, hvilket gør det 100 gange hurtigere og bedre at lave kager og andet bagværk. Jeg har fået mig en Teddy fra Björn, som uden tvivl er den stærkeste og bedste maskine. OG med den som hjælper i køkkenet er det jo ingen sag at piske sukker og æg sammen til en virkelig lækker og luftig masse, som jeg har gjort med disse Nutella cupcakes.
God søndag, og god bagelyst,
Kærligst fra Nip
NUTELLA CUPCAKES (12 stk)
NUTELLA CUPCAKES
75 g Nutella
75 g mørk chokolade
75 g smør
150 g sukker
3 æg
1/2 tsk flagesalt (andet kan nok også bruges)
50 g hvedemel
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt Nutella, chokolade og smør i en skål over vandbad eller i en mikroovn.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse, og tilsæt chokolademassen.
Vend salt og mel i dejen og hæld det i cupcakeforme så det udgør 2/3. Bag dem i ca. 20 min.
FYLD OG NUTELLA FROSTING
1 dåse dulcey de leche (fx denne)
Evt. crispy karamelkugler
150 g smør (blødt)
100 g flormelis
150 g Nutella
Når kagerne er helt kolde laves en lille fordybning i hver af dem med en lille kniv eller melon jern.
Fyld fordybningen med dulcey de leche og pres evt. nogle crispy karamelkugler deri.
Pisk blødt smør og flormelis godt sammen og tilføj herefter Nutella og pisk igen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med stor stjernetyl. Jeg har her anvendt 1M fra Wilton.
Lav roser ovenpå hver af kagerne, og så er de klar til at blive serveret.
Kan jeg godt bage kagerne dagen før og så lave dem færdig på dagen.
Vh Mia
Hej Mia,
Jeg beklager det sene svar. Du kan sagtens bage kagerne dagen før de skal spises.
Mange Hilsner Nip
Kan det passe, at der ikke skal bagepulver eller andet hævelsesmiddel i?
Hej Anna,
Ja det er helt rigtigt forstået. Du kan godt hvis du har lyst, men jeg laver dem altid uden 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej igen Nip!
Ved du om der er nogen steder i Aarhus man kan købe tyl fra Wilton? Var i kunst og køkkentøj, men de forhandler det jo ikke
Hej Nip!
Kan det godt passe at der ikke skal gøres noget ved den kondenseret mælk?
Synes normalt at man høre den skal koges inden, men det har du ikke skrevet noget om
Jeg glæder mig til at lave dem!
Hej Julie,
Det er karamelisseret mælk og ikke kondenseret mælk, det er der forskellen ligger 🙂 Havde det været kondenseret mælk er det helt korrekt at det skulle koges først, men den karamelisseret mælk (dulce de leche) er allerede kogt, så du bare kan bruge den med det samme. Jeg er glad for at du vil lave dem. God fornøjelse 🙂
Mange Hilsner Nip
Ah, selvfølgelig! Der faldt 10øre! Tak for svar 🙂
Skal den på køl med det karamelliseret mælk inden man spiser den? Eller flyder det ven ud?
Hej Sindu,
Det kan du sagtens gøre 🙂 Det flyder ikke ud af dem, når først du har lavet en lille fordybning.
Mange Hilsner Nip
Hej Nip
Hvordan opbevarer du dine cup cakes, på køl eller ved stuetemperatur?
Vh. Kia
Hej Kia.
Jeg opbevarer dem på køl når der er frosting på 🙂
Mange Hilsner Nip
Er det 180 grader varmluft eller alm. ovn? Både i denne opskrift, men også generelt – hvad plejer du at bruge? 🙂
Hej Anna,
Det er almindelig ovn 🙂 Jeg bruger næsten aldrig varmluft. Godt du spørger. Ha en dejlig søndag.
Mange Hilsner Nip
Crispy karamelkugler..? Kom gerne med et par eksempler, eller i hvert fald bare dem, du har brugt
Hej Iben,
Jeg har brugt dem fra Callebaut som du blandt andet kan købe her:
https://xn--specialkbmanden-dub.dk/en/icing-decoration-695/cake-decoration-697/salted-caramel-chocolate-crisp-pearls-50-g-15771.html
Mange Hilsner
Nip