Mojito medaljer var mit mesterværk i det første program, imens at snitterne som der er direkte link til HER var mit favoritbagværk.
Medaljerne er Mexico og Danmark i én og samme kage. Mexico var den sidste destination jeg boede og arbejdede på for Star Tour / TUI, inden at jeg flyttede hjem til Danmark efter 3,5 år som guide i udlandet.
I første program af Den Store Bagedyst var temaet til Mesterværket nemlig flødekager, og derfor er det i disse mojito medaljer både mynte-limecurd, mynte-limecreme og masser af flødeskum lagt sammen mellem to sprøde mørdejsbunde. Ovenpå er de toppet med brændt marengs, lime og mynte. Jeg håber at I vil kunne lide dem, det kan jeg.
I morgen kl. 20:00 på DR1 går det løs igen når 2. afsnit af Den Store Bagedyst løber over skærmen. Efter programmet (læs: en af de efterfølgende dage) laver jeg endnu et blogindlæg omhandlende selve programmet og billeder derfra. Flere har sendt spørgsmål, som jeg også vil besvare og hvis du også har et så skriv det i en kommentar herunder eller i en privatbesked på min facebook side eller instagram.
Jeg håber du får en dejlig dejlig dag,
Kærlige og mange hilsner
Nip
MOJITO MEDALJER (6 stk)
MØRDEJ
125 g smør (stuetemperatur)
250 g hvedemel
Korn af 1/2 vaniljestang
100 g flormelis
1 æg
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Ælt smøret sammen med mel og vanillekorn og flormelis, og saml det med ægget.
Læg dejen på køl i ca 30 minutter.
Rul herefter dejen ud mellem to stykker bagepapir i ca 3-3,5 mm tykkelse.
Stik bunde (minimum 12 stk) ud med en diameter på ca. ca 6-7 cm.
Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem til de er gyldne. Det tager ca. 7-8 minutter.
MYNTE-LIME CURD
2 blade husblas
140 gram limesaft (svarer til ca. 3 store limefrugter)
18-20 mynteblade
100 g sukker
3 æg (small)
50 g smør i tern
Evt. kan der tilsættes en anelse lysegrøn farve
Udblød husblassen i koldt vand.
Varm limesaft, grofthakket mynteblade og sukker op i en gryde til lige under kogepunktet.
Si herefter det hele, så der ingen mynteblade er tilbage i gryden.
Tilføj æg og varm det hele op til medium varme under konstant omrøring.
Smørtern tilsættes imens der hele tiden røres. Når det er blevet mere cremet og tykt tages det af varmen.
Smelt husblassen i den varme mynte-lime creme og sæt cremen på køl.
Tag 1/3 fra i en sprøjtepose og brug 2/3 til mynte-lime cremen.
MYNTE-LIME CREME
2/3 myne lime curd
1,5 dl piskefløde
Pisk den kolde mynte-lime curd lind og vend den sammen med letpisket flødeskum.
Hæld det i en sprøjtepose og klip et lille hul.
DEKORATION
3 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
80 g past. æggehvider
100 g flormelis
+ Lime skiver (økologisk)
+ Friske mynteblade
Pisk fløden til flødeskum og hæld det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
Sprøjt nu høje kranse på halvdelen af mørdejsbundene.
I midten af hver flødeskumskrans sprøjtes først curd og herefter creme.
Æggehvider og flormelis piskes sammen til en blank marengsmasse.
Kom herefter marengsmassen i en sprøjtepose med en stor takket tyl.
Sprøjt en stor marengsdut på halvdelen af mørdejsbundene (læs: den halvdel uden fløde).
Brænd marengsen let med en gasbrænder og læg frisk økologisk lime og mynteblade på.
Hver af bundene med marengs lægges nu ovenpå flødeskumskransene, og så er de klar!
Hej Nip,
Hvad kan man gøre for at give medaljerne endnu mere smag? Kan det lykkedes blot at tilsætte mere limesaft?
Knus fra Karoline 🙂
Hej Karoline,
Egentlig synes jeg at komponenterne smager af en hel del i sig selv, MEN flødeskummen tager over og gør det til en lidt mildere oplevelse. Lidt mindre flødeskum eller evt. mere lime og mynte håber jeg kan hjælpe ellers.
Rigtig god aften til dig,
Kærligst fra Nip