Selvom at det danske sommervejr ikke viser sig fra sin bedste side, så kan jeg alligevel snildt hælde litervis af koldskål ned. Allerhelst denne luksus koldskål med guf og friske bær.
Yes du hørte rigtigt, det er simpelthen guf ligesom man normalt spiser ovenpå store isvafler. Det er SÅ godt sammen med koldskål. Jeg spiser allerhelst koldskål med bær, men er du mere til kammerjunker (eller andet) bruger du selvfølgelig bare det.
Jeg længtes efter at kunne sidde udenfor i haven eller i parken og spise koldskål, men vejret er bare ikke sådan helt sommer-agtigt nok endnu. Indtil da spiser jeg det her i sofaen. I dag er det som morgenmad.
I næste uge skal jeg til København, og der skal formentlig spises en hel del dage. Konditorierne i København er der bare lige en hel del flere af end her i Aarhus, og det tænker jeg skal udnyttes til fulde.
Sød og dejlig weekend til dig,
Kærligst fra Nip
LUKSUS KOLDSKÅL MED GUF & FRISKE BÆR (6 personer)
LUKSUS KOLDSKÅL
100 g past. æggeblommer
75 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
Skal af 1 økologisk citron
3 dl piskefløde
5 dl tykmælk
5 dl kernemælk
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse.
Tilsæt de resterende ingredienser, pisk godt og sæt det hele på køl imens der tilberedes hindbærguf.
HINDBÆRGUF
25 g past. æggehvider
75 g sukker
1/4 dl vand
2 spsk hindbærstøv
Friske bær
Pisk æggehviderne stive i en skål.
Varm sukker og vand op til en sukkerlage på omtrent 120-130 grader
Hæld sukkerlagen i en tynd stråle ned i æggehviderne imens der hele tiden piskes.
Pisk massen helt hvid og fluffy og vend hindbærstøv i.
Servér en skål luksus koldskål med en stor dut guf og friske bær efter ønske.