Jeg gætter på at de fleste har smagt guldkarameller, men det her er altså next level. De blev så gode at jeg glemte at gemme nogen, for jeg spiste dem alle sammen selv. Ups!

Da jeg forleden stod og kogte karamel til et helt andet projekt kom jeg til at høre Nik & Jays nye single hvor de synger Livet er sødt ligesom en guldkaramel (hvis jeg altså har hørt rigtigt), og det fik mig til at ville lave guldkarameller. Jeg spiste dem alle selv og havde efterfølgende guld i hele hovedet, sagde min veninde (som jeg mødte lidt efter). Yndigt så det nok ikke ud, men de er det værd!

Faktisk er karamelopskriften ikke min, men Martins. Han havde nemlig lavet disse skumhapsere sidst jeg var på besøg, og de er også bare drøngode. Jeg har derfor lavet guldkarameller med Martins fantastiske opskrift på flødekaramel, og så er de trillet til kugler og rullet i chokolade og guldstøv. Se dét er en farlig (god) kombination. Prøv selv.

Jeg håber at I får den dejligst weekend,
Kærligst fra Nip


GULDKARAMELLER (ca. 20 stk)

FLØDEKARAMEL
1,25 dl piskefløde
1 dl kondenseret mælk
140 g sukker
1,25 dl glukosesirup
0,75 dl vand
55 g smør
Flagesalt efter smag

Varm piskefløde og kondenseret mælk op i en gryde ved svag varme.
Sukker, glukosesirup og vand varmes op til ca. 125 grader i en anden gryde.
Når sukker-massen har den rette temperatur tilsættes fløde/kondenseret mælk og smør. Rør det godt sammen.
Varm nu karamelmassen op til ca. 110 grader. Da karamellen skal forblive blød, er det vigtigt at det ikke bliver varmere.
Det er meget vigtigt at du konstant rører i gryden, så karamellen ikke brænder på i bunden. Tilsæt til sidst flagesalt.

NIPS TIPS! Du kan teste om karamellen er færdig, ved at komme lidt på en ske og sætte skeen i et glas iskoldt vand. Når du kan forme en lille blød kugle af karamellen er den klar. Bliver karamellen for hård i vandet, vil guldkaramellerne også blive det.

Når karamellen er klar hældes den i en bøtte eller et ildfast fad, foret med bagepapir.
Sæt det i køleskabet til det har sat sig så godt, at du med en ske kan tage en klat op og trille det til runde karamelkugler.
Læg kuglerne i fryseren i ca. 30 minutter.

OVERTRÆK
75 g mørk chokolade
Guldstøv (fx. Mill & Mortar)

Temperer chokoladen og tag evt. fødevaregodkendte handsker på. Du kan også gøre det uden.
Tag chokolade i håndfladerne og rul nu karamelkuglerne i håndfladerne og lad dem tørre. Giv dem evt. flere lag.
Herefter triller du dem i guldstøv og spiser dine guldkarameller inden en anden gør, for de er altså gode 😉
NIPS TIPS! Hvis ikke du skal spise dem med det samme, så opbevar dem i en lufttætbeholder i køleskabet

Skriv et svar