Tilbage i program 4 lavede vi familiepizza. Jeg lavede denne pizza med hjemmelavet tomatsauce, serranoskinke, mozarella, karamelisseret figner, revet parmesanost, hvidløgsmarinerede mini tomater og granatæblekerner.
En anderledes familiepizza, men det er jo altid fantasien som sætter grænser når man skal vælge fyld. Jeg kan rigtigt godt lide fyldet da den både indeholder salte og søde elementer. Kan du også?
Vi havde fået at vide at vi skulle lave to pizzaer i bageplade-størrelser, så derfor havde jeg lidt forventet at vi ville få besøg i teltet af pizzasultne gæster. Ingen af os havde dog regnet ud at det var lokale familier fra Voldum, hvor Clausholm Slot ligger, som kom på besøg. Det var SÅ spændende da de kom ind i teltet og selvfølgelig endnu mere spændende da de skulle smage vores mange (og forskellige) familiepizzaer.
Kærligst fra Nip
FAMILIEPIZZA (2 bageplader)
PIZZABUNDE
3/4 liter lunkent vand
20 g salt
30 g olivenolie
1/2 tsk sukker
7,5 g gær.
1 kg tipo 00 mel
Start med at blande vand, sukker og salt først. Herefter tilsættes gær, til dette er opløst.
Olien hældes i, og derefter tilsættes mel stille og roligt indtil at dejen kan tages op af skålen og æltes i hånden.
Dejen skal æltes i MEGET længere tid end du tror, så det er bare med at blive ved.
Tilføj hele tiden mere mel, indtil at dejens overflade er glat og ikke klistrer sig fast til bordpladen.
Lad dejen hæve i 1-1,5 time ved stuetemperatur og del den herefter op i to portioner.
Læg dem i køleskabet og tag dem ud ca. 1 time før de skal rulles ud.
Rul begge deje ud til pizzabunde og læg dem på hver sin bageplade (eller pizzasten).
(Dejen bliver er allerbedst hvis den får lov at stå på køl natten over)
TOMATSOVS
1 dåse tomater (hakkede)
2 tsk salt
Lidt olivenolie
Få dråber balsamico eddike
Få dråber granatæblesirup
En håndfuld frisk basilikum
+ 4 pakker frisk mozarella ost
Tænd for ovnen på 270 grader.
Kog hele molevitten i en gryde, blend det og fordel det ovenpå pizzabundene.
Skær mozarella osten i skiver og læg dem ovenpå tomatsovsen.
Bag bundene i ca. 11-12 minutter til bundene er helt sprøde.
KARAMELLISERET FIGNER
8-10 friske figner
25 g smør
10 spsk rørsukker
5 spsk citronsaft
Smelt smørret på panden.
Skær fignerne i kvarte og steg dem i smørret på panden.
Drys forsigtigt sukker over alle fignerne på panden.
Pres citronsaft udover det hele og skru godt op for varmen i et par minutter.
Sørg for at vende alle fignerne, så de ikke brænder fast i panden.
Tag dem af panden og læg dem til side indtil at pizzaerne skal dekoreres.
TOPPING
2 bakker mini tomater, mindre end cherrytomater (Bilka kalder dem verdens mindste tomater)
1 helt hvidløg
Lidt olivenolie
4 pakker serranoskinke
2 granatæbler
Parmesanost
Frisk basilikum
Balsamicoeddike
Granatæblesirup
Skær hvidløg i fine skiver og varm disse op på en varm pande med olivenolie.
Når hvidløgene er let gyldne tilsættes mini tomater og varmes godt igennem.
De må ikke sprække eller splatte helt sammen.
Når de varme bunde (med tomatsovs og mozarella) tages ud, fordeles revet parmesanost, serranoskine, granatæblekerner, friske basilikumblade, karamelisseret figner og de varme mini tomater i hvidløg ovenpå.
Stænk ganske lidt med balsamico eddike og granatæblesirup som det sidste.