Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Efter jeg første gang viste denne Dumlekage frem, har der været efterspørgsel på opskriften og jeg forstår jer ærlig talt godt, for den er sådan ægte god. Og så er den MEGET nem – den kan alle lave.

Hvis du ikke er overbevist endnu, så prøv at scrolle længere ned og se snittet. Hvis ikke det kan overbevise dig, så er der vidst ikke noget som kan .. Just saying – den er altså smadder god!

Jeg har endnu engang brugt en af de mange nye forme fra Sinnerup til at bage min Dumlekage i. Sinnerup har nemlig også lanceret springforme og de er virkelig gode, for dejen hænger slet ikke fast (som de gør ved nogle af mine andre springforme hvis ikke man forer dem godt). Jeg bruger blot bagepapir i bunden og sprayfedt på siderne. Du kan også forer den helt med bagepapir.

Min bedste anbefaling ift. Dumlekagen, så er det at lave både creme og kage dagen før at du skal spise den, for cremen skal blive meget kold og kagen har godt af at sætte sig natten over. Hvis du har tålmodigheden, så bliver du glad for at lave den dagen før.

Hvis du er til en mere syrlig kage, så prøv denne citronkage med marcipan og birkes – den er saft suseme også god!

Kærligst fra Nip


DUMLEKAGE (10 personer)

CHOKOLADECREME
1 blad husblas
3 dl piskefløde
100 g mælkechokolade (hakket)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 1-2 minutter.
Stavblend nu cremen, så den bliver ensartet. Vrid husblassen for vand og lad den smelte i cremen.
Sæt husholdningsfilm over cremen, så det rører ved overfladen.
Stil skålen med creme i køleskabet – gerne over natten. Den skal være iskold (ca. 5 grader).
Pisk den herefter op med en elpisker eller på røremaskine. Hæld det på sprøjtepose med en fin tyl.
NIPS TIPS! Du kan også nemt bare smøre cremen ud på kagen med en kniv.

DUMLEBROWNIE
150 g smør
3 æg
300 g sukker
1 tsk vaniljesukker
130 g hvedemel
40 g kakaopulver
1/2 tsk flagesalt eller efter smag
12-14 stk. Dumle (skåret i mindre stykker)

+ Dumle, friske bær og spiselige blomster til pynt på kagen

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smøret og lad det køle af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse og si herefter hvedemel og kakaopulver i.
Tilsæt herefter flagesalt samt det smeltede smør og rør det hele godt sammen.
Fordel det i en springform på ca. 22 cm og beklæd den med bagepapir i bunden og fedtstof på kanten.
Læg Dumle-stykkerne ovenpå dejen. Bag kagen i ca. 30-35 min. og lad den køle af.
Sprøjt chokoladecremen på og pynt herefter med friske bær, Dumle og evt. spiselige blomster.

Kagen er serveret på den smukke sorte Gourmet-tallerken