Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Jeg er ikke så meget til alt for søde kager, men derimod enten chokoladetunge eller friske og syrlige kager. Sidstnævnte er præcis hvad denne citronkage med birkes er.
Det er en nem kage at bage, så har du citroner liggende som du ikke ved hvad du skal bruge til, så har jeg her et godt bud.
Jeg har valgt at lave en citronkage med birkes og marcipan, som giver både et knasende element og et saftigt element. Kagen smager nemlig hverken meget af birkes eller af marcipan, men begge dele tilføjer noget godt til den syrlige citronkage. Jeg er helt pjattet med kombinationen.
Formen er en af de mange nye silikoneforme fra Sinnerup. Du kan også kaste dig ud i denne kage, som er bagt i samme form. To kager som minder lidt om hinanden og så alligevel slet ikke. Hvad er du mest til?
Du ønskes god bagelyst,
Kærligst fra Nip
CITRONKAGE MED BIRKES (8-10 personer)
CITRONKAGE
165 g marcipan (groftrevet)
165 g smør (blødt)
165 g sukker
3 æg
90 g hvedemel
Et nip salt
Fintrevet skal af 3 økologiske citroner
Saft af 1 citron
100 g hvid chokolade (hakket)
3 tsk blå birkes
Tænd ovnen på 180 grader (konventionel ovn)
Pisk marcipan, smør og sukker sammen til en lys og luftig masse.
Pisk ét æg i dejen ad gangen. Sigt hvedemel og salt i dejen og pisk også det med.
Tilsæt fintrevet citronskal og saften af 1 citron.
Vend det forsigtigt i dejen sammen med chokolade og blå birkes.
Hæld dejen i silikoneformen og bag kagen i ca. 45 min.
Tjek med en tandstik / kødnål eller lignende om kagen er færdigbagt.
Lad kagen køle helt af, før du vender den ud af formen.
CITRONGLASUR
Saft af 1 citron
Flormelis
Spiselige blomster
Rør citronsaft og flormelis sammen til en tyktflydende citronglasur.
Hæld det over kagen, så det løber lidt ned af kanterne.
Dekorér evt. med spiselige blomster som jeg har gjort.
Der står at salt sigtes i med mel. Men der står ikke salt i ingredienslisten
Årh beklager. Det er rettet nu 🙂 Der skal et nip salt i dejen.