Program 2 løb i går aftes over skærmen og det var også det første program hvor en af os desværre skulle forlade teltet. Hvem det er fortæller jeg længere nede, så STOP allerede nu med at læse nu, hvis ikke du har set programmet og derfor gerne vil se det inden. Indlægget om program 1 kan læses lige HER.
Jeg deler igen i dag også tankerne omkring mine tre bagværker i programmet, både det som gik godt, men også det som gik ualmindelig skidt i den hemmelige udfordring. Det er en ommer!
Det er desuden også i dette indlæg at jeg svarer på de spørgsmål som I har sendt mig den seneste uges tid, så læs endelig med hvis du er nysgerrig på mere Bag om bagedysten.
Hvis DU vil have dit spørgsmål besvaret i det blogindlæg som kommer til at omhandle program 3, så send det afsted til mig. Jeg skal forsøge at få det hele med til i næste uge og så håber jeg at I kan få noget nyt ud af at læse det jeg har skrevet til jer her.
Rigtig skønherlig dag til jer alle sammen!
Kærlige bagehilsner fra Nip
BAG OM BAGEDYSTEN – PROGRAM 2
Program 2 var programmet hvor den første af os desværre skulle forlade teltet. Anam blev den første, og jeg fik virkelig et sug i maven da Timm sagde det, alt imens vi sad på stolene og ventede i spænding. Vi kender jo alle reglerne, MEN det er altså virkelig virkelig trist når en skal hjem. Ja det handler om kage, MEN for os i teltet er det meget mere end kage. Meget mere. Imens jeg så programmet i går blev jeg helt i tvivl om jeg selv kunne ryge ud, selvom jeg jo udemærket godt vidste at det desværre skulle være Anam. Jeg sad og holdte vejret og glemte (for vidst første gang nogensinde) at spise den kage jeg havde på min tallerken.
Anam er en lattermild, humoristisk, gudesmuk og ikke mindst utrolig sød pige, som altid er skøn at være i nærheden af. I teltet blev hende og jeg kaldt for Nipanam (elller hvordan det nu måtte staves), og hende vil jeg savne.
Optagelserne til ét program foregår over to dage. På dag 1 optages favoritudfordringen og den hemmelige udfordring, og på dag 2 optages mesterværket samt introen til programmet.
Begge dage møder vi kl. 07:00 på slottet, hvilket for et B-menneske som mig ikke er et yndlingstidspunkt. MEN når det så er sagt, så ankommer vi (næsten) stadig sovende med kedeligt hår og ingen make-up, og så tryller makeupartisten Kenneth (og hans assistenter), så vi kommer til at se præsentable ud på skærmen. Han er simpelthen så rar og det er derfor altid hyggeligt at sidde og blive gjort fin. Udover at få lagt make-up og sat hår spiser vi morgenmad sammen. Herefter er der så planlagt interviews inden at optagelserne begynder.
Der er nogen af jer som har spurgt mig hvordan det mentalt er at være med og om ikke det kan være en rutsjebanetur. Det kan det helt bestemt være og på en dag som i går, hvor Anam desværre måtte sige farvel er det selvfølgelig rigtig trist. MEN den allerstørste del af tiden er det latterkramper, smil og grin som præger stemningen i teltet såvel som mellem optagelserne. Alle hos både DR, dommerne, Timm, deltagere og hvem der ellers er med er alle så gode ved hinanden og vil hinanden det bedste. Det lyder som en kliche, men man er som en lille familie på telttur og det er den hyggeligste telttur.
Jeg fik også et spørgsmål omkring, hvad der sker med kagerne fra vi har afleveret dem til at dommerne smager og bedømmer, for der går jo minimum 1 time til de faktisk bedømmes. Alle kagerne må heldigvis gerne stilles på køl indtil at optagelserne atter går i gang, men derimellem tages de ud for at blive filmet på dette drejebord (hedder det dét?) og også når man ser os sidde sammen med vores kager i køkkenerne.
Personligt synes jeg at Jacob lavede den allerflotteste tærte i teltet. Se lige her, er den ikke sådan helt utrolig smuk? Jeg elsker den!
Et helt og aldeles enkelt udtryk, med alle de halverede hindbær som sirligt er lagt på toppen af hele tærten. Jeg synes at den er enormt smuk, og så smagte den endnu bedre end den ser ud. Dette er uden tvivl den tærte jeg husker bedst fra Program 2, selvom at der var rigtigt mange fine fine tærter i teltet.
Her har jeg lige fået lagt make-up og sat hår, men det skulle ikke ødelægges af regnen, så jeg fandt den største paraply frem jeg kunne. Som I kan se bærer jeg også en relativt varm jakke, for det var iskoldt om tidligt om morgenen i april måned, hvor program 2 blev optaget.
Finansieringen af ingredienser til programmerne blev jeg spurgt ind til. Vi får for hvert program vi er med i refunderet for op til 1400,- kroner og det er virkelig dejligt .. Specielt når man som mig er studerende. I køkkenerne findes basisingredienser som blandt andet mel, sukker, salt og bagepulver.
I dette program havde vi også besøg af en pressefotograf som tog en masse fine billeder. Ét af dem er det øverste i dette indlæg, hvor jeg tilsyneladenede har haft det morsomt med at lege gemmeleg bag ved Anton. Og på billedet til højre her er det Katrine og Markus som er forbi i mit køkken til en lille snak .. med minimum 4 kameramænd.
Mange spørgsmål omhandler Katrine, Markus og Timm. Både hvordan det er med nye dommere og også om hvordan de alle tre er. Alle er de simpelthen så søde, sjove og rare mennesker. Dommerne giver os ros når ros er fortjent og konstruktiv kritik som vi kan tage med os og lære af. Jeg har tillært mig så meget viden indenfor konditoriets fag som jeg ikke ville være foruden. Timm, min brother from another mother, er en guttermand og altid sød og rar at omgåes.
FAVORITUDFORDRING:
Jeg spiser aldrig roulader, og det er virkelig ikke ‘my kind of cake’, og netop derfor synes jeg at det er sjovt med sådan en udfordring. At det så ikke høstede megen ros er en anden sag. Jeg lavede en solnedgangs-roulade med smag af kokos og lime. Marcipanomslaget skal forestille farverne i en solnedgang og så er det en bølge som slanger sig henover.
HEMMELIG UDFORDRING:
I den hemmelige udfordring kan man vidst godt sige at jeg lavede en KÆMPE bommert, for hvem fanden glemmer at putte sukker i en kage? Jeg opdagede det desværre også først da det var for sent, nemlig da Markus pludselig får et mærkeligt ansigtsudtryk. Jeg fik nogenlunde ros for hvordan de så ud, men at den mørke del af skakternene var relativt bitre. Wonder why? Det var ikke så godt, men det var desværre det som skete. Øv!
MESTERVÆRK:
I denne udfordring var temaet en festlig tærte. Jeg lavede min yndlingstærte af dem alle, en JORDBÆRTÆRTE med både Nutella ganacge, pistacie frangipane, konditorcreme og selvfølgelig en masse friske jordbær. Jeg synes selv at den blev ligesom jeg gerne ville have at den skulle være, på trods af at kanterne ikke er sådan helt snorlige. Dommerne var glade udover at de ikke var så begejstret for at jeg havde anvendt den originale Nutella. De ville gerne have haft at jeg havde lavet min egen.
Kære Nip. Selvom jeg synes at jeg kender mange detaljer fra din kageverden, så er det alligevel rigtig sjovt og givende for mig at læse dine indlæg. Knus fra mor❤️
Tak verdens bedste mammi <3
Selvom at du kender det meste er det da dejligt at du stadig kan få noget ud af at læse det.
Seje dig! Hepper hele vejen på dig!
Ej hvor er du bare sød Laura, mange tusinde tak skal du have. Det var rigtig rigtig pænt af dig at skrive.
Mange kærlige hilsner, Nip