Jeg vil starte med at sige HJERTELIG TUSINDE TAK for alle de enormt søde beskeder jeg har fået på både SMS, snapchat, instagram, facebook og opkald. Det er fuldstændig og aldeles overvældende at få så mange pæne ord med på vejen både før, under og efter premieren på program 1 af Den Store Bagedyst.

I dag vil jeg fortælle jer omkring det allerførste program. Nogle ting gik godt, andet gik ikke så godt, og så vil jeg selvfølgelig vise jer billeder, så I kan se lidt mere om hvordan det ser ud fra den vinkel man ikke ser på TV. Opskrifterne på mine kager fra Program 1 kommer op på bloggen inden at det næste program bliver sendt.

Hvis I har spørgsmål til programmet, kagerne, personligt til mig eller noget helt andet, så skriv til mig på Instagram, min facebook-bagedyst-profil eller læg en kommentar herunder, så skal jeg forsøge at få svaret i mit næste blogindlæg. Jeg vil gøre mit ypperste for at svare på det I måtte have på hjertet, og så håber jeg at I vil læse med om det første program.

Rigtig dejlig torsdag eftermiddag til jer alle sammen,
og endnu engang TAK for alle de søde beskeder som I allerede har sendt i min retning.

Kærligst fra Nip


BAG OM BAGEDYSTEN – PROGRAM 1

Så mange mennesker (og kameraer) står der omkring os når de meget dygtige og rare dommere, Katrine og Markus, kommer for at bedømme kagerne i favoritudfordringen. Her er det kirsten, som blev sæsonens første mesterbager, som bedømmes på hende flotte og virkelig gode snitter.

 

 

Lige fra Timm siger ‘Træd tilbage fra jeres kager’ og til dommerne rent faktisk smager kagerne går der lige noget tid. Der er en masse meget søde og enormt hjælpsomme mennesker som vasker alle vores ting og sager op, og så får vi imens lov til at spise en god frokost indtil at bedømmelsen går i gang. Derudover skal alle kagerne også fotograferes her på bordet. Jeg tror det er mellem 3 og 5 kameraer som filmer kagerne, så I kan få lov at se dem fra alle vinkler.

 

 

Når I ser at vi i programmet står og laver interviews (med os selv, ligner det), ser det rent faktisk sådan her ud. Jeg er uden tvivl den laveste deltager i teltet, og derfor må tilrettelæggerne (læs: dem som stiller spørgsmål til os) i blandt stå i mærkelige stillinger, så vi står nogenlunde i øjenhøjde. Sorry søde tilrettelæggere! I program 1 var det enormt koldt at stå udenfor om morgenen og lave interviews, så vi har jakker på indtil at de begynder at filme. Så snart der filmes tager vi dem af, så vi står i det samme tøj som I kan se i flimmeren.

 

 

 Jesper, som I kan se på billedet, mødte jeg til den første casting hos DR i Aarhus tilbage i januar måned. I alt var der i år omkring 2000 (!) ansøgninger til bagedysten, og 200 gik herfra videre til castings i henholdsvis Aarhus og København. Til vores casting var vi omkring 40 personer (og ligeså mange kager), og her mødte jeg både Jesper og Rosa for første gang. Allerede her var jeg faktisk overbevist om at se dem begge i programmet .. Og nej, det er ikke noget jeg siger, bare fordi jeg ved at de er med nu. De er brandhamrende dygtige!

 

 

Det her er lige inden at vi går i gang med optagelserne til Program 1. Bag mig kan man lige netop ane de utroligt smukke omgivelser på Clausholm Slot. Slottet ligger mellem Aarhus og Randers, så jeg var heldig kun at have lidt over en halv times kørsel fra mit hjem i Aarhus.

Der er rigtigt mange som har spurgt mig om, hvem som spiser kagerne som vi bager, og det er ingen ringere end os selv. Og med os selv mener jeg foruden vi deltagere, både dommerne, Timm, make up artisterne, kamerafolk, tilrettelæggere og alle andre som er en del af det hele.

 

 

FAVORITUDFORDRING:
Det gør lidt ondt i mit kagehjerte at lægge et billede op af disse snitter, som jeg lavede i aftenens program. Snitterne stod SÅ skarpt da jeg lavede dem herhjemme, men det gik desværre ikke sådan i programmet.
De ville simpelthen ikke sætte sig i fryseren på den tid som var tilbage, men heldigvis sagde Katrine at hun syntes at de så “mums” ud .. Trods mængden af havsalt, som jeg åbenbart må være blevet immun overfor. 

 

 

HEMMELIG UDFORDRING:
I programmet blev vi bedt om at lave kransekage, som jeg aldrig før har prøvet. Fantastisk sjov udfordring. I opskriften stod der melis, som de fleste af os tolkede som flormelis, så derfor er de lavet på flormelis og ikke sukker, som melis betyder. Ups! Jeg fik en 4. plads, så det er jeg glad for. Jesper vandt, men hans var også UTROLIG pæn. Det er også Jesper som i programmet siger at jeg skal være “en lille menneskekran”, da jeg får vanskeligheder med at flytte kagen.

 

 

MESTERVÆRK:
Jeg lavede “Mojito Medaljer” som mit første mesterværk. Det var “Mexico-møder-Danmark-i-en-kage”, da netop Mexico var min sidste destination, da jeg arbejdede for Star Tour (læs: nu TUI) som rejseguide. Jeg synes selv at de blev virkelig fine og (forholdsvis) ens at se på. Jeg fik flot ros for udseende og flødeskums-sprøjtning, men dommerne syntes at de var lidt for milde i smagen.

 

6 comments on “Bag om bagedysten – Program 1”

  1. Hej Nip.. følger alle programmerne og synes du laver nogle vildt flotte ting… Jeg er også helt vild med din make-up og ville høre hvilken glimmer det er du tit har på øjnene…? Din make-up er altid vanvittig flot…
    Held og lykke med de næste programmer… ❤️
    Mvh Susanne

    • Hej Susanne,
      Tusinde tak for de søde ord, det gør mig virkelig glad at du kan lide det jeg laver.
      Vi har enormt dygtige make-up artister og det er Kenneth Adelhardt som står for hele molevitten. Jeg har spurgt ham ind til hvad det er for noget make-up han anvender og det er en pallette med øjenskygger fra Bobbi Brown og den hedder ‘Nectar & Nude’. Jeg håber at svaret kan bruges. Tusinde tak for din besked.
      Mange kærlige hilser, Nip

  2. Velkommem i bagedysten, det bliver spændende at følge din rejse og udvikling i programmet.

    Jeg kom efter programmet til at på hvem finansiere de materialer i bruger? Medbringer i selv alt i skal bruge, eller er alle ingredienserne tilrådighed for jer
    Vh Maia

    • Hej Maria,
      Tusinde tak skal du have. Det var pænt af dig at skrive 🙂

      Jeg skal nok lige tage dit spørgsmål med i mit næste blogindlæg, for du er ikke den eneste som har spurgt om netop det. Jeg kan sige allerede nu at DR finansiere en stor del af det, men at jeg også selv har brugt penge på alverdens ting og sager.

      Kærligst fra Nip

  3. Kære Nipuni. Det var så fedt at se dig i TV og du virker så overskudsagtig i programmet. Jeg var vild med de snitter du lavede og forstod slet ikke dommerne da de sagde at de var for salte og at du nok havde brugt salte peanuts….. Øhh, ja selvfølgelig tænkte jeg bare. Det er jo idéen med det hele. Jeg ELSKER salte kager/saltkaramel, så den skal da bare have godt med salt
    Jeg har et spørgsmål: Du skriver at der går et stykke tid fra I har lavet kagerne til de skal bedømmes. Hvordan holder de så formen, udseendet, konsistensen osv.? Nogle af kagerne er jo ved at falde fra hinanden og alt muligt ☺️ (Giver det mening)
    Held og lykke i de kommende programmer – jeg hepper på dig!

    • Hej Nina,
      Sikke da en dejlig besked at modtage, mange tusinde tak skal du have.
      Ja det er jo lidt en smagssag med saltkaramel og med Snickers Snitterne som jeg lavede. Jeg synes ikke at der var for meget salt i, men jeg er (som jeg også sagde i programmet) måske blevet en smule imun over for det 😉
      Jeg lover at tage dit spørgsmål med i det næste blogindlæg jeg laver, men dit spørgsmål giver helt bestemt mening. Vi kan sætte dem på køl fra de er afleveret til dommerne smager på dem, så i de fleste tilfælde går det heldigvis godt og de ‘står’ selv efter noget tid.

      Jeg er så glad for at du hepper, tak skal du have. Ha en skøn søndag!
      Kærligst fra Nip

Skriv et svar