Iskaffe er her der og allevegne når vejret er så godt som det er nu, men jeg har aldrig kunnet lide kaffe og det kan jeg faktisk stadig ikke.

Lige pånær iskaffe, for netop det har jeg efterhånden lært at drikke (når det altså er sødet) som det også er her i min opskrift på det.

De seneste par dage har jeg (næsten) kun levet af denne iskaffe, som jeg serverede for min ældste barndomsveninde da hun var på besøg forleden.

Da jeg boede i Spanien og arbejdede som guide lod jeg mærke til at spanierne bruger kondenseret mælk i ALT som skal sødes og dermed også i kaffen. Jeg gjorde derfor brug af spaniernes trick og anvender i denne opskrift kondenseret mælk. Iskaffen er toppet med både flødeskum, karamel og chokolade og gør den kun ekstra lækker og ret dessertagtig. Det kan vi jo godt lide, ik?

Dejlig sommeraften til dig,
Kærligst Nip


ISKAFFE MED FLØDESKUM & KARAMEL (2 personer)

ISKAFFE
2,5 espressoshot (koldt)
4 dl sødmælk
60 g kondenseret mælk
Isterninger
2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
Karamelsovs
Evt. Chokoladespåner og crispy chokoladeperler

Pisk esperessoshot, sødmælk og kondenseret mælk sammen.
Hæld isterninger i to glas og herefter hældes iskaffen over.
Sprøjt flødeskum fint ovenpå og herefter dekoreres med karamelsovs og chokolade.
Servér straks og rør evt. flødeskum og karamelsovs rundt i iskaffen, for at gøre den ekstra mums.

Skriv et svar