Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Lige nu bugner både haver og gårdbutikker med gode danske æbler. Det er derfor tid til en smadder nem og smadder god opskrift på æblekage med marcipan og mandler.

Det er KAGEN du simpelthen bare skal prøve dette efterår. Den tager (næsten) ingen tid at lave og jeg er ret overbevist om at de fleste du serverer den for vil blive ellevilde.

Sidste weekend spiste vi den med min familie til eftermiddagskaffen, men da det blev aften og vi ville se Bagedyst havde vi ikke mere tilbage. Vi gik derfor i køkkenet og bagte en kage mere. SÅ god er den nemlig.

Jeg har igen brugt min elskede springform fra Sinnerup. Den er så nem at arbejde med. Det samme er æbleskrælleren. Jeg ved godt det “bare” er en skræller, men den er saft suseme god og meget skarp.

Nu vil jeg sende dig i køkkenet og lave denne svampede æblekage med marcipan og mandler. Jeg håber, at du ligesom vi, vil lave den igen og igen. Måske du også vil kunne lide min gammeldags æblkage – den ka’ altså også noget.

Kærligst fra
Nip


ÆBLEKAGE MED MARCIPAN OG MANDLER (10 personer)

ÆBLEKAGE
450 g æbler (efter de er skrællet og skåret i grove tern)
2 tsk vaniljesukker
150 g sukker
150 g blødt smør
200 g groftrevet marcipan
3 æg
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
50-70 g mandelflager
+ lidt flormelis til toppen

Start med at tænde ovnen på 170 grader (varmluft).
Pisk vaniljesukker, sukker og blødt smør sammen. Tilføj groftrevet marcipan og rør igen.
Herefter piskes ét æg i dejen af gangen. De tørre ingredienser piskes med og æbletern vendes i dejen.
Hæld dejen i en foret springform (ca 22-23 cm) og drys mandelflager på toppen. Bages i ca. 45 minutter.
Når kagen er kølet helt af drysses der med flormelis.
Kagen kan evt. serveres lun med en stor klat creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.