Lige nu sidder jeg på en restaurant i Marmaris og spiser donuts og skriver omkring program 3. Det er slet slet ikke en dårlig kombination og vejret er bare perfekt hernede nu. Op mod 30 grader, av det er dejligt!
Jeg var også her i Tyrkiet i onsdags hvor netop program 3 løb over skærmen. Jeg så det sammen med nogle gode danske venner på en restaurant, som var så søde at vise Den Store Bagedyst.
I dag vil jeg for tredje gang dele mine tanker og billeder, så læs endelig videre hvis du synes det er hyggeligt at se hvad der sker bag om bagedysten.
Jeg har tidligere gjort det samme for program 1 (HER) og for program 2 (HER).
Ligesom håber at I vil kunne lære noget nyt omkring bagedysten ved at læse med her, og så er det jo i denne uge at vi havde AMERIKANSK tema igennem hele programmet, så det skal jeg selvfølgelig fortælle jer en masse om nu.
Husk at sende jeres spørgsmål til mig hvis der er noget I gerne vil have svar på. I bestemmer helt selv hvad det skal være, og så skal jeg tage det med i det næste uge, når jeg skriver om program 4.
Jeg sender jer alle en masse solstråler fra Marmaris,
Kærligst fra Nip
BAG OM BAGEDYSTEN – PROGRAM 3
Igen sad man med ondt i mavsen, da Timm skulle fortælle hvem som desværre ikke skulle bage mere. Her i program 3 var det desværre Nicolai som skulle forlade teltet. Han er simpelthen SÅ rar, sød og hyggelig at omgåes. OG så har han virkelig en god humor. Nicolai bliver savnet i næste uge!
Nu skal I få lov at møde Bent.
Bent er ham som blandt andet handler en masse af ingredienserne ind, som vi skal bruge i programmerne. En masse ingredienser og redskaber medbringer vi selv, men ellers er det Bent og hans dygtige hold som handler ind og sørger for at alle redskaber er klar til os i køkkenerne.
Så snart Timm siger ‘træd tilbage fra jeres kager’ (eller noget i den dur), er det også Bent og hans hold som rydder ALT og her mener jeg virkelig ALT op. De rydder op, vasker op og sørger for at alt er klar til næste bagning. De fortjener om nogen et kæmpe klap på skulderen, og så er de tilmed alle så søde!
Mette, som var i praktik ved DR under optagelserne af programmerne, fik lige fanget et billede af mig imens jeg sidder med panden klistret til ovnen for at holde øje med mine Pretzels. Det hjalp så tydeligvis ikke kan man se i programmet og jeg skriver mere om det længere nede i dette indlæg.
Vi var iført orange handsker, hvide kitler og sikkerhedsbriller (ligesom dem man anvender til Nytår). Det var ret sjovt at få stillet sådan en udfordring. Jeg kan rigtig rigtig godt lide at blive kastet ud i noget jeg aldrig har prøvet.
Her er det Andrea som er ved at tage et billede af mit mesterværk imens det filmes. Andrea vandt MEGET (!) fortjent mesterbagerforklædet. Både hendes popcakes, pretzels og i særdeleshed hendes Tippie-mesterværk tog kegler. Er du da vimmer mand en kage hun leverede til sidst. Det er uden tvivl én af de flotteste kager jeg nogensinde har set i Den Store Bagedyst. Hun havde ALLE detaljer med, og den var bare gennemført. Så velfortjent af Andrea!
Inden optagelserne til program 3 får vi godt nok skudt nogle selfies, og her er et af dem sammen med søde Rosa og søde Kirsten.
Efter optagelserne på Dag 1 (favoritudfordring + hemmelig udfordring) spiser vi aftensmad på Clausholm Slot, inden at vi (de fleste aftener) tog ind til Randers Storcenter og handlede lidt ingredienser hvis vi manglede. Når vi kom hjem på hotellet drak vi rødvin på Rosas hotelværelse og snakkede om dagen. Det er så hyggeligt lige at mødes efter en lang og travl dag i teltet, og så har vi haft et fantastisk sammenhold hele vejen igennem.
FAVORITUDFORDRING:
Cakepops eller Popcakes var første udfordring i program 3, og her valgte jeg at lave en tung brownie med Oreos og Marshmallows, som jeg synes er meget amerikansk. Jeg lavede dem til små kager og et par stykker af dem med lys, så det lignede små lagkager. Jeg har nemlig spist jeg-ved- ikke-hvor-mange-kager fra STARBUKS, og derfor var de også placeret i krus derfra fyldt med marshmallows.
HEMMELIG UDFORDRING:
Denne uge var den hemmelige udfordring igen heller ikke lige min ting. Jeg synes faktisk selv at mine pretzels var ret fine, men jeg havde tydeligvis ingen idé om hvordan de skulle smage, se ud og IGEN hvor meget salt som skal til. Upsi Wopsi!
Det var virkelig sjovt at prøve noget man ikke ved en dyt omkring, men jeg fejlede desværre fuldstændig og måtte tage en sidste plads. Øv bøv!
MESTERVÆRK:
Jeg har altid gerne ville fejre nytår i New York og derfor skulle min kage afspejle det. Cava, jordbær og æbler (fordi New York kaldes ‘Big Apple’) var idéen med min kage inde i. Udenpå skulle det forestille New York Skyline, som desværre ikke kom til at stå så skarpt som den skulle have gjort. Jeg fik stor ros for min glaze, som var spejlblank. Og se så lige mit kagefad, er det ikke bare flot? Det er mine nevøer og min storebror som har lavet det, og det forestiller selvfølgelig frihedsgudindens krone.
Du så god!!! Totalt flot arbejde! Hvor er dine lyserøde øreringe fra? Er heeeelt vild med dem
Hej Camilla,
Hvor er du bare sød. Mange tak for de pæne ord.
Hvis det er de øreringe jeg havde på under mesterværket i program 3 (USA tema) er de rosegold og fra pilgrim. Jeg kan dog være usikker på om de stadig sælges, da det er ved at være et stykke tid siden at jeg købte dem.
Mange kærlige hilsner, Nip
Jeg var helt vild med dit mesterværk Super flot og meget kreativt Jeg kunne godt tænke mig at vide om I får lov til at smage på hinandens kager bagefter og hvad man gør ved kagerne bagefter optagelserne er slut?
Hvor er det dejligt at høre Jytte, tusinde tak skal du have.
Jeg har skrevet om netop det i et af de andre indlæg omkring programmerne, men jeg vil meget gerne skrive det til dig her også. Efter at dommerne har smagt på kagerne bæres de alle op i et lokale hvor vi alle kan smage på hinandens kager. Alle kagerne bliver (næsten) altid spist op, så der er ikke meget tilbage når alle vi kageglade mennesker har været igang 😉 Det er dog også muligt for os at tage kage med hjem .. Hvis der er noget tilbage. Der er mange medarbejdere fra DR som man slet ikke ser når man ser programmet på TV, så der er rigeligt med mennesker til at smage og spise.
Jeg håber at dette gav dig svar på dit spørgsmål. Kærligst fra Nip