Fransk vanilje- og hindbærtærte


Kan I huske denne tærte fra Den Store Bagedyst? Jeg kan! Desværre fik jeg den aldrig smagt, så nu har jeg selv lavet Jacobs tærte. En fransk vanilje- og hindbærtærte.

Den var simpelthen væk på 0,5 da Jacobs tærte skulle spises af alle deltagere og medvirkende på Den Store Bagedyst, og det forstår man godt. Den er afsindigt god, og nemmere at dekorere end den ser ud.

(mere…)

Påskekage med mango og lakrids


Lige før var det fastelavn, og nu er det snart påske. Tiden flyver afsted og derfor har jeg nu lavet en fin lille gul påskekage.

Jeg tænker at denne kage muligvis kommer til at stå på bordet til den årlige familie påskefrokost, og måske du også vil have den stående på dit?
(mere…)

Panna cotta med passionsfrugt


En dessert jeg er helt og aldeles vild med og aldrig bliver træt af, er den italienske dessert panna cotta. I dag er det panna cotta med passionsfrugt, store vaniljeprikker og lidt knas på toppen.

Det er en meget simpel dessert som nemt imponerer de fleste gæster og så kan de dekoreres og pyntes på utallige måder.
(mere…)

Fastelavnsboller med remonce & nougat


Mine cravins for fastelavnsboller er ikke aftaget, så jeg har lavet endnu en slags. Faktisk en variant jeg har lavet før, og en variant som bare er vinder hos de fleste. Nemlig fastelavnsboller med remonce og nougat.

Det næste jeg skal lave må være wiener-fastelavnsboller og måske nogle flere med vandbakkelse, men lige nu handler det altså om de gammeldaws af slagsen. Igen.

(mere…)

Fastelavnsboller med vaniljecreme


De der helt gammeldaws fastelavnsboller med vaniljecreme går bare aldrig af mode, og efter at jeg lagde de første billeder op på Instagram er der rigtig mange som vidst også deler samme glæde for fastelavnsbollerne.

Det her er ultimativt de BEDSTE FASTELAVNSBOLLER jeg har fået og lavet selv. De er væk lige om lidt, så jeg tænker snart at bage dem igen. De er både nemme og relativt hurtige at lave. Det kan vi li’.

(mere…)

Kan du lave AARHUSKAGEN 2018?


For mindre end en måned siden løb jeg og Lucia med sejren i Den Store Jule- & Nytårsbagedyst, og nu er jeg så heldig at kunne kalde mig dommer ved AARHUSKAGEN 2018.

Den bedste kage i Aarhus skal nemlig kåres og hvis du er her fra området, så håber jeg meget at det er DIN kage, som jeg og de andre dommere får lov at smage.

Der er rigtig gode præmier til vinderne, og så sælges kagestykkerne i øvrigt efterfølgende og pengene heraf går ubeskåret til velgørenhed. What’s not to like?

(mere…)

Blondie med hindbærmousse


Hvem kan ikke lide en svampet blondie med hindbær? Denne yndige og lyserøde kage er en sand lille hindbærbombe og svær ikke at kunne lide.

Hvis du heller ikke kan modstå den, så deler jeg i dag en opskrift og det her er en af de nemme opskrifter at give sig i kast med, så jeg håber at den kan bringe glæde.

(mere…)

Vil du være med i DEN STORE BAGEDYST?


Rigtig mange af jer har spurgt mig ind til castingforløbet på Den Store Bagedyst og derfor vil jeg fortælle jer om hvordan det er at gå til casting, så I kan skynde jer at tilmelde jer i år eller måske næste år. Det skal siges at castings (de seneste to år hvertfald) har ligget i midt/slut januar, så derfor skal I skynde jer hvis I skal have en chance for at komme med dette år.
(mere…)

Bag om bagedysten – NYTÅRSBAGEDYSTEN


For præcis en uge siden blev nytårsbagedysten sendt på DR1, og det blev sådan lige umiddelbart mit yndlingsprogram. I har nok fundet ud af hvorfor, men nu vil jeg fortælle jer om hvordan det foregik.

Det var spændende lige til det allersidste, og vi turde (næsten) ikke at tro på at det var os som løb med sejren, men det gjorde vi skisme!

 

(mere…)

Brombærbomber


Det er måske lige et par dage for sent at jeg sender min opskrift på brombærbomber ud til jer, men de kan jo snildt bruges i en anden festlig sammenhæng.

En af mine gode veninder og hendes kæreste inviterede til nytårsfest hos dem her i Aarhus. De stod for den LÆKRESTE middag, og jeg for desserten. Den faldt heldigvis i god jord, og derfor håber jeg at I har lyst at prøve denne dessert.

(mere…)