Der er fastelavnsboller og så er der juleboller med appelsinremonce som her. Faktisk er opskriften næsten den samme, men disse smager bare mere af jul.

I sidste uge var jeg nemlig et smut hos bageren på vej i skole og der købe jeg mig en julebolle. Den smagte godt, men jeg syntes at der manglede lidt fyld. Det er der lavet om på her.

Jeg har valgt at gøre disse julede ved at tilføje stødt kardemomme og appelsinremonce, og så er de på toppen drysset med sukker og hakkede mandler.

Det her er en af de nemme opskrifter og lave, og fyldet kan nemt varieres, alt efter hvad man kan lide.
Jeg håber at du har mod på at kaste dig ud i julens svar på fastelavnsboller.

Kærligst fra Nip


JULEBOLLER MED APPELSINREMONCE (8-12 stk)

JULEBOLLER
115 g smør
75 ml mælk
25 g gær
200 g hvedemel
1/4 tsk salt
25 g sukker
1,5 tsk stødt kardemomme
1 æg (let sammenpisket)

Smelt smøret og tilsæt herefter mælken. Lad det køle lidt og rør herefter gæren ud i det.
Mel, salt, sukker og kardemomme sigtes og tilsættes af flere omgange i mælke-blandingen.
Tilsæt som det sidste 1/2 sammenpisket æg. Resten af ægget gemmes til pensling af julebollerne.
Bland det hele godt sammen til dejen er lind og lad herefter dejen hæve et lunt sted i 1/2 times tid.
Imens kan du forberede appelsinremoncen.

APPELSINREMONCE
75 g groftrevet marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
Fintrevet skal af 1-2 økologiske appelsiner
+ Sukker og lidt hakkede mandler

Bland marcipan, smør, sukker og økologisk appelsinskal godt sammen til remonce og sæt det til side.
Når dejen har hævet færdigt rulles den ud til én stor firkant og inddeles i 8-12 mindre firkanter.
Fordel en klat appelsinremonce ovenpå hver firkant.
Bøj alle hjørnerne af dejen mod midten og klem dem godt sammen.
Vend bollerne rundt og læg dem til hævning på en bageplade i ca. 20-30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensel bollerne med det resterende halve æg. Drys herefter med sukker og lidt hakkede mandler.
Julebollerne skal nu bages i ca. 15-18 minutter, inden at de er klar til at blive serveret.

2 comments on “Juleboller med appelsinremonce”

Skriv et svar