For ikke så lang tid siden mødtes jeg med mine studiekammerater i parken hvor jeg bor, og så stod eftermiddagen ellers på rosévin, kongespil og denne rosékage.

Det var SÅDAN en hyggelig dag, så derfor gentager vi nok den succes snart igen. Kagen var egentlig til 12 personer, men vi var faktisk kun 4 personer til at spise (næsten) det hele. Derfor, lav muligvis ekstra hvis du skal spise den med meget kageglade mennesker.

Kagen består af en saftig mazarinbund fyldt med friske rabarberstykker, citronskal og hvid chokolade. Ovenpå er der et lag hvid chokolademousse og så er alle halvkuglerne lavet på Somerbys nye Sparkling Rosé, som smager ualmindelig godt. Den er meget mild i denne kage, hvilket jeg godt kan lide. Hvis du vil have en mere intens rosé-smag, skal du nok vælge en rigtig rosévin i stedet. Nederst i dette indlæg er der et picnic-billede med den som jeg anvendte i denne kage.

Jeg har lavet flere forskellige sommerlige kager som også snart finder sin vej til bloggen. Jeg har nemlig sommerferie fra studiet og derfor mere tid end jeg plejer til både at bage og skrive blogindlæg. I dag skal jeg (foruden at gøre hovedrent) lave cheesecake og i eftermiddag og aften til Sønderjylland på hyggeligt besøg hos min veninde.

Jeg håber at I nyder de mange solstråler, som lige nu gør mig sådan ekstra ekstra glad!

Kærligst fra Nip


ROSÈKAGE MED RABARBER OG HVID CHOKOLADE (12 personer)

MAZARINKAGE
150 g sukker
150 g blødt smør
150 g marcipan
3 æg
1 økologisk citron
100 g hvid chokolade
150 g rabarber
50 g mel

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker, blødt smør og marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen.
Riv skallen af citronen på et fint rivejern og tilsæt.
Hak den hvide chokolade og skær rabarber i små stykker og vend begge dele i dejen.
Til sidst sigtes mel i dejen og vendes godt rundt.
Fordel det hele i en stor springform (24 cm) og bag den i 20-25 minutter.

HVID CHOKOLADEMOUSSE
2 blade husblas
100 g hvid chokolade
1/4 liter fløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i 1 minut og rør derefter det hele til en homogen masse.
Vrid husblassen fri for vand og tilsæt.
Hæld det hele over i en ren skål og dæk den med husholdningsfilm. Det er vigtigt at filmen rører ved overfladen, så der ikke dannes kondens imens at det i 3-4 timer står på køl.
Når det er kølet helt, piskes moussen luftig og hældes over kagen.

ROSE MOUSSE HALVKUGLER
2,5 blade husblas
1 dl Rosé (Jeg har anvendt Sparkling Rosé fra Somersby)
1,5 dl piskefløde
60 g past. æggehvider
25 g sukker
Evt. lidt lyserød farve

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm rosé op til det er lunt og smelt husblassen i. Lad det køle helt.
Pisk fløden til flødeskum i en skål.
I en anden skål piskes æggehvider og sukker til en sej marengsmasse.
Vend den kolde rosé med flødeskum og herefter med marengs.
Hæld moussen i forskellige størrelser silikone halvkugle-forme og læg dem i fryseren til kagen skal dekoreres.

ROSE GELE HALVKUGLER
2 blade husblas
2 dl Rosé (Jeg har anvendt Sparkling Rosé fra Somersby)

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm rosé op og smelt husblassen i.
Hæld det i forskellige størrelser silikone halvkugle-forme og læg dem på køl/frys til kagen skal dekoreres.

DEKORATION
Små hvide blomster
Lyserøde roser
Lyserøde chokoladespåner (Callebaut)
Glitter lakridskugler (Johan Bülow)

Læg de frosne rosémousse-halvkugler og gelé-halvkugler på kagen og dekorér med det pynt du har lyst til.
Ovenstående er hvad jeg har brugt, men det er helt og holdent og op til dig hvad du har lyst at dekorere med.
Lad kagen tø op i køleskabet i en times tid, inden at den serveres.

10 comments on “Rosé kage med rabarber og hvid chokolade”

    • Hej Dina,
      Tusinde tak skal du have, det er jeg glad for at du synes 🙂
      Jeg har ikke prøvet det som et lag i en lagkage, men det tænker jeg godt at du kan. Det lyder lækkert!
      Mange Hilsner Nip

  1. Hejsa, har du ikke problemer med at halvkuglerne ‘sveder’ ud på kagen, når de tøer op? Så der kommer små søer af væske ud på kagen?

    • Hej Birgitte,
      Nej det har jeg ikke oplevet problemer med, men du kan evt. sætte dem med mere husblas 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip! Sikke en smuk kage! Er det muligt at lave kagen dagen før den skal serveres og så først lægge den sammen og pynte på selve dagen? 🙂

    • Hej Trine,
      Hvor er du bare sød, mange tak. Det kan du sagtens gøre. Det gør jeg ofte også 🙂
      Mange Hilsner Nip

  3. Sætter moussen sig yderligere? Altså når den er pisket og kommet på kagen.. Har oplevet den mousse godt kan være lidt blød i det

    • Hej Linette,
      Jeg synes ikke at den hvide chokolademousse er blød, men den skal under alle omstændigheder nok sætte sig når den kommer på kagen 🙂 Du kan altid lægge den i fryseren. Mange Hilsner Nip

  4. Mega flot og smuk kage, men jeg forstår ikke, at du i dín allersidste sætning skriver

    “Lad kagen tø op i køleskabet i en times tid, inden at den serveres”

    Jeg har ikke indtrykket af, at selve kagen står i fryseren på noget tidspunkt??

    Til ROSE GELE HALVKUGLER – skriver du

    “Hæld det i forskellige størrelser silikone halvkugle-forme og læg dem på køl til kagen skal dekorere”

    – Men skal de ikke i fryseren?

    KH Christina

    • Hej Christina,
      TAK for dine søde ord.
      Grunden til at jeg skriver at det så kan tø op i køleskabet er, at rosémousse-halvkuglerne og roségele-halvkuglerne er frosne når jeg laver kagen. Det er dem som skal tø op, inden at den serveres 🙂
      Nogle lægger halvkuglerne i fryseren imens andre lægger dem i køleskabet, derfor står der på køl.
      Jeg håber det gav svar på dine spørgsmål. Ha en dejlig dag.

      Hilsner fra Nip

Skriv et svar