Jeg er slet ikke færdig med at lave små desserter, og denne gang er det petit fours med pistacie.

Min veninde som er en smadderdygtig i det vegetariske køkken var på besøg og sammen lavede vi både frokost, samt disse hapsere til eftermiddags dessert.

Da jeg var i Paris med Jacob købte vi blandt andet masser af smukke og knaldgrønne pistacienødder og det er dem som er anvendt i disse petit fours. Derudover er der en blød og virkelig lækker chokolade cremeux og syrlige ribs på toppen. Er du mere til hindbær og konditorcreme, så prøv disse petit fours.

Kærlige hilser,
Nip


PETITFOURS MED PISTACIE (15 stk)

CHOKOLADE CREMEUX
1,5 blad husblas
80 g æggeblommer
40 g sukker
150 ml piskefløde
150 ml sødmælk
275 g mælkechokolade (hakket)
OBS! Denne skal laves dagen før at den skal bruges.

Start med at udbløde husblassen i koldt vand.
Æggeblommer og sukker piskes sammen i en skål og sættes til side.
I en gryde varmes piskefløde og sødmælk op til lige under kogepunktet.
Hæld det ned i æggemassen imens der hele tiden piskes.
Herefter hældes det tilbage i gryden og varmes nu op til 85 grader imens der hele tiden piskes.
Cremen sigtes og husblassen smeltes i, inden at det hældes over chokoladen.
Rør i skålen indtil at det hele samler sig til en blank chokoladecremeux.
Stavblend når den er lun, for at gøre den endnu finere i konsistensen.
Sæt skålen i køleskabet natten over og kom herefter det hele i en sprøjtepose med stor rund tyl.

PETIT FOUR BUNDE
70 g blødt smør
70 g sukker
60 g pistacienødder uden skal
60 g groftrevet marcipan
1 æg
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt.
Blend pistacienødderne til mel og bland alle ingredienserne i. Pisk det hele godt sammen.
Fordel massen i en silikone cylinderform og bag bundene i 10-12 min. til de er gyldne.
Lad dem køle helt før de vendes ud af formen og fordeles på det fad de skal serveres på.

DEKORATION
200 g mørk chokolade
Pistacienødder uden skal (blendet helt fint)
Ribs
Spiseligt guld

Temperer chokoladen og smør 1/4 ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir.
Drys de blendede pistacienødder ovenpå og lad chokoladen sætte sig.
Stik 15 oblater (runde cirkler) ud med en varm udstikker.
Sprøjt chokolade cremeux på alle petitfourbunde og læg herefter en pistacie-oblat ovenpå.
Læg herefter ribs og spiseligt guld ovenpå inden servering.
OBS! Der vil være en del chokolade i overskud, men det er svært at temperere små mængder. Istedet kan den resterende chokolade gemmes og anvendes til andre kager eller bare spises 😉

4 comments on “Petit fours med pistacie og cremeux”

  1. De ser fantastisk smukke og lækre ud, tror du man kan lave petit four bundene i forvejen og fryse dem ned og fryse dem ned?

    • Hej Dorrit,
      Yes jeg tænker snildt at du kan fryse dem. Det gjorde jeg hvert fald til min fødselsdag, og det gik godt 🙂
      De er allerbedst når de er nylavede hvis du spørger mig, men de tager heller ikke af fejl af at komme i fryseren.
      Mange Hilsner Nip

  2. Hejsa
    Er fan af dine kager Ser godt ud og er ok let at lave.
    Er pistacie nødder uden salt i denne opskrift

    • Hej Vibeke,
      Tusinde tak for din meget søde besked, det varmer! Ja de er usaltet i denne opskrift. De bliver ofte kalder for konditor-pistacienødder 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar