Min første juleopskrift i år ramte bloggen for et par dage siden, og i dag deler jeg opskriften på de allerbedste pebernødder. De har virkelig høstet mange roser.

Faktisk er opskriften præcis den samme som Lucia og jeg sidste år anvendte som bunde i vores juleflødeboller i Den Store Jule- & Nytårsbagedyst.

Opskriften er rigtig nem at gå til og man kan enten lave stænger af dejen og skære pebernødder ud af dem, eller rulle dejen ud og udstikke peberkager. Det er desuden en af de opskrifert som børn uden tvivl kan være med til. Både til at lave dejen og til at rulle ud, skære og bage.

Jeg håber at disse pebernødder vil bringe julestemningen ind i dit hjem.

Kærligst Nip


PEBERNØDDER

PEBERNØDDER
130 g smør (blødt)
130 g sukker
2-3 spsk piskefløde
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt peber
1 tsk ingefær (helst friskrevet)
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
260 g hvedemel

Pisk smør, sukker og piskefløde godt sammen i en røremaskine.
Kardemomme, kanel, peber, ingefær, natron og bagepulver røres sammen i en skål.
Herefter tilsættes det i røremaskinen og herefter mel. Lidt af gangen.
Dejen skal æltes til den er lind. Det hele kan også gøres i en skål og med hænderne.
Sæt dejen på køl i ca. 1/2 times tid og rulles herefter ud til stænger (ca. 1,5-2 cm i tykkelsen).
Skær nu små pebernødder, læg dem på en bageplade og bag dem i ca. 10 minutter ved 175 grader.
OBS! Dejen kan blandt andet også anvendes som bund i denne juletærte.

2 comments on “Pebernødder – De bedste af slagsen”

Skriv et svar