I fredags fik jeg besøg af en af mine allerbedste svenske veninder, som har været her helt til i dag. Det er halvandet år siden at vi så hinanden sidst, men vi snakkede som om at vi lige havde set hinanden. Den slags venskaber er guld værd.

Vi kender hinanden fra vi var på Star Tours guideskole sammen på Gran Canaria i 2011, og så boede vi sammen i Cancún i Mexico for et par år siden. Da vi boede sammen spiste vi (meget) ofte store belgiske vafler med nutella og bær, hvilket også var inspirationen til denne kage, som jeg lavede specielt til Anna. Det blev en Nutella brownie med solbærmousse, solbærgele og glaze.

Heldigvis faldt kagen i smag, både på det meget feminine og lyserøde udseende, men også på smagen. Selve brownie bunden er meget svampet, faktisk næsten helt konfektagtig. Ovenpå den findes en solbærgele, solbærmousse og en glitrende sød pink glaze. Jeg har valgt at dekorere med saltkarameldutter, friske hindbær, spiselige blomster og mini macarons. Opskriften på mini mini macarons er der linket til længere nede på siden.

Jeg fortsætter opskriftsudviklingen fra sygesengen med venstre hånd, da jeg i går var så hamrende uheldig at knuse et stort vinglas i hånden og derfor måtte akut på skadestuen. Jeg håber at I andre har en bedre og knapt så udfordrende dag som jeg.

Alle de bedste og kærligste hilsner,
Nip


NUTELLA BROWNIE MED SOLBÆRMOUSSE OG GLAZE (8 personer)

NUTELLA BROWNIE
100 g Nutella
150 g mørk chokolade
100 g smør
200 g sukker
3 æg
50-100 g marcipan (kan undlades)

Smelt Nutella, mørk chokolade og smør over vandbad.
Rør sukker i chokolademassen og pisk herefter ét æg i massen af gangen.
Riv marcipanen på et rivejern direkte ned i dejen.
Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og evt. lidt smør på kanten og hæld herefter dejen i.
Bag kagen ved 170 grader i 25-30 minutter.
Sæt kagen på køl natten over inden at den dagen efter gøres færdig.

SOLBÆRGELE OG SOLBÆRMOUSSE
2 blade husblas
175 g solbær
Saft af 1/2 citron
100 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1,5 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt (10 %)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm solbær, citronsaft, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op til lige under kogepunktet.
Tag den tomme vaniljestang op, og hæld det hele igennem en si, så de hele bær sorteres fra.
Vrid husblassen fri for vand og smelt i solbærsiruppen. Lad det køle til stuetemperatur.
Hæld et tyndt lag solbærsirup i en foret rund form/kagering (16 cm) og sæt denne i fryseren.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med græsk yoghurt.
Vend den resterende solbærsirup i fløde-yoghurt blandingen til det har en ensartet konsistens og farve.
Hæld moussen over solbærgeleén, og læg herefter kagen tilbage i fryseren til moussen har sat sig helt.

GLAZE
1,5 blad husblas
1/2 dl sødmælk
60 g sukker
70 g hvid chokolade
60 g miroir gelé
Rød pastafarve
Sølv glitterstøv (evt. Mill & Mortar)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen deri.
Hak den hvide chokolade og hæld mælkeblandingen over. Rør til massen er homogen.
Det hele hældes i en høj kande og stavblendes forsigtigt. Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den. Tilføj miroir gelé, farve og glitter. Rør meget stille rundt i farven, for at opnå et marmoreret effekt.
Tag solbærmoussen ud af fryseren og læg den på en bagerist med bagepapir under.
Lad glazen køle ned til 32-34 grader før den hældes over den iskolde mousse.
Når glazen har sat sig helt placeres solbærmoussen med glaze ovenpå browniebunden og dekoreres.

DEKORATION
Lyserøde mini macarons – Se opskrift her
Saltkarameldutter
Spiselige blomster
Friske hindbær

14 comments on “Nutella brownie med solbærmousse og glaze”

    • Hej Rey,
      Det kan den sagtens, og det gør den kun bedre. Lad den stå i køleskabet 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Pernille,
      Du kan hvert fald snildt lave saltkaramel på kondenseret mælk og bruge i en sprøjtepose. Jeg tror også at det var sådan jeg gjorde da jeg lavede den. God fornøjelse med kagen 🙂
      Mange Hilsner Nip

  1. Hej Nip.
    Jeg har forelsket mig i denne opskrift, og tænker at lave den som kage til min søns dåb om et par uger.
    I den forbindelse har jeg nogle spørgsmål, som jeg håber du vil hjælpe mig med

    1) Tror du jeg kan støbe bunden ind i moussen, således, at jeg kan glaze det hele som en helhed til sidst? (Kan godt lide det stramme look )

    2) Tror du, at jeg kan lave kagerne allerede weekenden før og så bare lade dem stå i fryseren, indtil de skal glazes? De vil i så fald stå på frys fra søndag til fredag/lørdag.
    Eller bør de kun stå på frys til moussen har sat sig?

    3) Hvis nu vi siger, at jeg godt kan fryse dem ned de omtalte 5 dage. Ville du så tage kagerne ud af fryseren og glace dem fredag aften, hvorefter moussen tør på køl indtil lørdag eftermiddag, hvor de skal serveres?
    Eller bør jeg først tage dem ud af fryseren og glace dem lørdag morgen??

    4) I tilfælde af, at jeg godt kan glace allerede fredag aften. Ville du så pynte færdig fredag aften eller vente til lørdag morgen?? (Simpel afpyntning med lidt soltørrede solbær, sølvdrys og snirkler samt min søns navn af hvid chokolade).

    Håber du vil hjælpe mig efter bedste evne Tak.
    Mange hilsner Anneli

    • Hej Anneli,
      Tak for din besked. Jeg skal forsøge at svare dig her:
      1) Ja det kan du godt gøre
      2) Ja du kan godt lave dem før og fryse dem i x antal dage
      3) Du kan gøre begge dele, så det er hvad som passer dig bedst
      4) Jeg vil pynte lige inden servering.

      Jeg håber at det kan hjælpe dig. Rigtig god fornøjelse, jeg håber den bliver god 🙂

      Mange Hilsner
      Nip

  2. Jeg ville super gerne lave denne kage til min venindes fødselsdag, men hun kan ikke tåle laktose. Kan man bruge noget andet end græsk yoghurt? Det kan jeg ikke finde laktosefrit..

    • Hej Iben,
      Sikke dejligt det må være at have dig som veninde. Hvis du kan finde laktosefri fløde kan du lave den med ekstra fløde istedet for at anvende græsk yoghurt. Det er ikke noget problem 🙂
      Mange Hilsner Nip

  3. Hej Nip.
    Overvejer at kaste mig ud i den her lækre kage til min fødselsdag. Jeg er dog i tvivl om hvordan du samler den, der kunne en vejledning være god 🙂

    Som jeg læser det støber du solbærgele og solbærmouse i en form for sig selv (16 cm.), eller? Kan man godt få det balanceret over på kagen (20 cm.) bagefter?

    Vh. Mette

  4. Hej Nipuni.
    Kan man lave din glaze uden miroir gelé? Og i så fald, hvad ville man skulle bruge i stedet for? 🙂
    Mvh. Charlotte.

    • Hej Charlotte,
      Jeg tror ikke at du kan lave netop denne uden mirior gele, for jeg tror ikke at den bliver helt blank så. Du kan evt. søge på opskrifter, for jeg ved at man også kan lave dem med blandt andet glukose, kondenseret mælk og sikkert også på andre måder. Jeg håber du finder en god opskrift uden 🙂 Kærligst fra Nip

Skriv et svar