Forleden lavede jeg Nutella cupcakes med fyld af flydende karamel, og det er godt nok en opskrift som mange herefter skrev og spurgte efter.

Denne søndag har jeg lavet endnu flere, og i dag skal I selvfølgelig også få opskriften. De er knaldhamrende gode!

Jeg har altid rørt alt i hånden og med elpisker, faktisk havde jeg aldrig prøvet at anvende en røremaskine før jeg var med i Den Store Bagedyst. Fornylig fik jeg mig dog endelig en røremaskine, hvilket gør det 100 gange hurtigere og bedre at lave kager og andet bagværk. Jeg har fået mig en Teddy fra Björn, som uden tvivl er den stærkeste og bedste maskine. OG med den som hjælper i køkkenet er det jo ingen sag at piske sukker og æg sammen til en virkelig lækker og luftig masse, som jeg har gjort med disse Nutella cupcakes.

God søndag, og god bagelyst,
Kærligst fra Nip


NUTELLA CUPCAKES (12 stk)

NUTELLA CUPCAKES
75 g Nutella
75 g mørk chokolade
75 g smør
150 g sukker
3 æg
1/2 tsk flagesalt (andet kan nok også bruges)
50 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt Nutella, chokolade og smør i en skål over vandbad eller i en mikroovn.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse, og tilsæt chokolademassen.
Vend salt og mel i dejen og hæld det i cupcakeforme så det udgør 2/3. Bag dem i ca. 20 min.

FYLD OG NUTELLA FROSTING
1 dåse dulcey de leche (fx denne)
Evt. crispy karamelkugler
150 g smør (blødt)
100 g flormelis
150 g Nutella

Når kagerne er helt kolde laves en lille fordybning i hver af dem med en lille kniv eller melon jern.
Fyld fordybningen med dulcey de leche og pres evt. nogle crispy karamelkugler deri.
Pisk blødt smør og flormelis godt sammen og tilføj herefter Nutella og pisk igen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med stor stjernetyl. Jeg har her anvendt 1M fra Wilton.
Lav roser ovenpå hver af kagerne, og så er de klar til at blive serveret.

8 comments on “Nutella Cupcakes”

    • Hej Sindu,
      Det kan du sagtens gøre 🙂 Det flyder ikke ud af dem, når først du har lavet en lille fordybning.
      Mange Hilsner Nip

  1. Er det 180 grader varmluft eller alm. ovn? Både i denne opskrift, men også generelt – hvad plejer du at bruge? 🙂

    • Hej Anna,
      Det er almindelig ovn 🙂 Jeg bruger næsten aldrig varmluft. Godt du spørger. Ha en dejlig søndag.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar