Da jeg var barn kunne jeg ikke udtale ordet ‘mousse’, så derfor kaldt jeg denne kage for mussekage med cognac. Det kalder jeg den i og for sig stadig, så navnet holder også ved herinde.

Det er en kage som min mor og jeg har bagt mange gange og den er bare altid virkelig god. Derfor skal I nu også få glæde af den.

For lidt tid siden efterspurgte jeg på min Instagram, hvad jeg skal lave mere af. Flere efterspurgte nogle flere kager som båder er hurtige, nemme og lækre. Jeg synes at lige præcis denne her matcher alle de tre krav. Den tager ikke spor lang tid at lave, er rigtig nem at gå til og så er den helt enormt lækker. Bunden er helt konfektagtig og kan også nemt spises med flødeskum, is eller frugt til. OG så er det vidst også en af de første kager jeg laver helt uden husblas, som flere også har efterspurgt.

Jeg håber at I vil kunne lide denne lille chokolade mussekage,
Kærligst fra Nip


MUSSEKAGE MED COGNAC (10 personer)

KAGEBUND
100 g smør
250 g sukker
2 æg
90 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1 nip salt
50 g kakaopulver

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smør i en gryde og lad det køle af.
Sukker og æg piskes luftigt og de resterende ingredienser vendes i.
Hæld dejen i en form (20-22 cm) foret med bagepapir i bunden og bag den i ca. 30 minutter.
Vask formens kant og sæt den rundt om bunden igen. Gerne med kageplast i kanten.

CHOKOLADEMOUSSE MED COGNAC
2 spsk cognac
2 spsk sukker
100 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 dl kvark

Varm cognac og sukker op i en skål over vandbad til sukkeret er opløst. Sæt det til side.
I en anden skål smeltes chokolade enten over vandbad eller i mikroovn.
Bland en lille smule chokolade over i den lune cognac og herefter blandes det hele sammen.
Fløden piskes til flødeskum og kvark vendes i. Herefter vendes den afkølede cognac-chokolade i.
Hæld det hele over kagen og sæt den på køl i 1-2 timer.
Dekorér evt. som jeg med frisk frugt, da det er rigtig godt sammen med den tunge kage.

 

2 comments on “Mussekage med cognac”

  1. Hvis man nu ikke liiiige har cognac i huset, kan den så laves uden og hvad skal sukkeret i så fald opløses i? Mvh. Louise

    • Hej Louise,
      Du kan også bruge rom, grand manier eller noget andet du kan lide. Hvis du helst vil undvære det helt, så kan du istedet anvende flormelis til at søde det med, og det kan du røre i flødeskum-kvark-massen 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar