I dag er jeg efter halvanden måneds ferie tilbage på studiet. Det har været både tiltrængt og ualmindelig dejligt med så lang en ferie, OG der er blevet både lavet og spist uanede mængder kage. Jeg har blandt andet fået besøgt det fantastisk fine og nostalgiske konditori La Glace i København to gange, og de besøg kommer der kun mange flere af. De har kager i alle smage og størrelser.

Jeg elsker alt i mini format, og det må man sige at disse kager er. Små, delikate og ret så fine hvis jeg selv skal sige det. Det bliver bare lidt hyggeligere, lidt finere og endnu mere appetitligt.
Kagerne her består af svampede marzarinbunde fyldt med citronskal og hvid chokolade. Ovenpå står et brombærmoussetårn med den fineste glaze, en hvid chokoladebue og et stort brombær.

Det var med den dygtige og kære Camilla, som har madbloggen Pilens Køkken, at jeg i går lavede både disse små kager og en stor lagkage fyldt med alt det vi allerbedst kan lide. Det var en yderst lærerig og ikke mindst smadder-hyggelig dag i køkkenet, hvor vi begge kunne lære hinanden nogle ting og sager, og så spiste vi sådan virkelig meget kage.

Kærlige og søde hilsner,
Nip


MARZARINKAGER MED BROMBÆRMOUSSE (12 personer)

BROMBÆRMOUSSE
3 blade husblas
200 g brombær
2 spsk citronsaft
75 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
1,75 dl fløde
125 g græsk yoghurt (10 %)

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog brombær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, så det bliver en ensartet brombærsirup.
Vrid husblassen fri for vand og smelt den i. Lad det køle til stuetemperatur.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt.
Vend den afkølede brombærsirup i yoghurtfløden til det har en ensartet konsistens og farve.
Hæld brombærmoussen i 12 cylinderforme og sæt dem i fryseren i et par timer til de har sat sig.

MARZARINKAGER
150 g sukker
150 g blødt smør
150 g marcipan
3 æg
1 økologisk citron
100 g hvid chokolade
50 g mel

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker, blødt smør og marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen.
Riv skallen af citronen på et fint rivejern og tilsæt.
Hak den hvide chokolade og vend i dejen.
Til sidst sigtes mel i dejen og vendes godt rundt. Fordel det hele i en lille bradepande og bag i 20-25 minutter.
Kagen sættes på køl og 12 bunde udstikkes (samme størrelse diameter som brombærmousse-formene).

GLAZE
2,5 blad husblas
1 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
125 g miroir gelé
Rød og blå pastafarve

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen deri.
Hak den hvide chokolade og hæld mælkeblandingen over. Rør til massen er homogen.
Hældes i i en høj kande og stavblendes forsigtigt sammen med miroir gelé og farve.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Tag brombærmoussetårnene ud af fryseren og stil dem på en rist.
Lad glazen køle ned til ca. 34 grader før den hældes over de iskolde brombærmoussetårne
Når glazen har sat sig helt flyttes hver mousse over på en marzarinkage og dekoreres efterfølgende.

DEKORATION
For at fuldende temaet med brombær og hvid chokolade lavede vi tynde hvide chokoladebuer på toppen af alle kagerne, og satte derudover et stort brombær ovenpå hver enkelt kage.

Temperer en smule hvid chokolade og sprøjt tynde striber på et stykke kageplast.
Fold kageplasten sammen så det danner en cirkel og placer det i et smalt glas, en cylinderform eller andet rundt.
Lægges på køl indtil de har sat sig og nemt kan befries fra kageplasten.
Sæt en chokoladebue på toppen af hver af kagerne og et stort brombær i midten derpå.

14 comments on “Marzarinkager med brombærmousse”

    • Hej Kathrine,
      Ja det er jo egentlig et rigtig godt spørgsmål.
      Tænker den har været omkring: 35×25 cm 🙂
      Mange Hilsner Nip

  1. Hej Nip. Jeg har lavet de små kager som én stor kage i stedet som en tester til min før, og det fungere super godt! Men hvis jeg skal bruge kagen lørdag, kan jeg så godt lave den torsdag og så tage den op af fryseren lørdag morgen?

    • Hej Astrid,
      Hvor dejligt at høre. Ja det kan du sagtens gøre. Det gør jeg også ofte, eller lader dem ligge i fryseren i endnu længere tid 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej! Lækker opskrift, tror du at man kan fryse bund sammen med moussebomberne?
    Elle har bunden ikke godt af at komme på frys?
    Mvh Sandra

  3. Hej Nip
    Kan jeg lave dem fredag aften hvis de skal bruges lørdag? Eller er der chance for glazen løber i køleskabet?

    • Hej Mie,
      Jeg har først set din besked nu.
      Du kan sagtens glaze dagen før at de skal bruges og sætte dem i køleskabet 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar