Jeg har fået en udfordring som lød på at lave hjemmelavede mælkesnitter og faktisk fulgte der også en opskrift med. Dog fik den opskrift ikke særlig mange pæne ord med på vejen af dem som havde prøvet den, så nu har jeg lavet min egen.

Mælkesnitter er en nostalgisk snack for mig, og jeg har vidst fået min del af dem. Specielt i folkeskolen, hvor jeg nemt kunne ondulerer en pakke på et frikvarter.

De her er virkelig nemme at lave og tager næsten ingen tid at smække sammen. Jeg tænker at rigtig mange af jer tænker “Smager de nu også som de originale?”, og nej det gør de ikke helt til at starte med, dvs. på dagen de laves. MEN efter ca. 24 timer i køleskabet, og gerne mere, så gør de! Jeg var næsten helt chokeret over at de kunne gå fra at smage godt på dagen hvor de blev lavet, til at smage sådan virkelig kinder-godt efter et par dage i køleskabet.

Kærligst fra Nip


MÆLKESNITTER (ca. 6-8 stk)

KAKAOBUNDE
3 æg
50 g flormelis
20 g smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
50 g mandelmel
20 g hvedemel
2 spsk kakaopulver

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk æg og flormelis til en lys og luftig masse.
Tilsæt herefter afkølet smeltet smør, vaniljesukker og mandelmel.
Sigt hvedemel og kakaopulver i og vend det hele sammen.
Fordel det hele på en bageblade med bagepapir så det fylder ca. 25×30 cm.
Bunden bages i ca. 8 minutter og afkøles herefter helt.

FYLD
300 g flødeost
1/2 dl piskefløde
40 g lys sirup
30 g flormelis
1 tsk vaniljepasta (eller tilsvarende i vaniljesukker)

Pisk hele molevitten sammen.
Skær bunden over på midten (på den lange led).
Fordel fyldet på den ene bund og læg nu den anden ovenpå og sæt det i fryseren i 1/2 times tid.
Herefter skæres der nu mælkesnitter i ønsket størrelse.

6 comments on “Mælkesnitter”

  1. Hej Nip!
    Mega lækkert at du hopper i køkkenet for at lave sådan nogle gode opskrifter til os andre. Kommer man til at kunne smage flødeosten heri? Jeg vil prøve at lave dem i den kommende uge, og jeg kan slet ikke vente! 🙂

    • Hej Marie,
      Sikke en fantastisk dejlig besked at få, tusinde tak skal du have.
      På selve dagen du laver dem, synes jeg godt at man kan smage det, men lader du dem stå min. 24 timer, så synes jeg ikke at smagen er så tydelig. Jeg håber at du kan lide dem 🙂 Mange Hilsner Nip

    • Hej Rikke,
      Ja det kan du sagtens gøre 🙂 De er nemmest at skære over når de er hårde (dvs. når de har stået i en fryser),
      men du kan også fint gøre det efter en tur i køleskabet.
      Mange Hilsner Nip

  2. Hvis man selv laver mandelmelen, skal mandlerne så være smuttede eller gør det ikke noget hvis det er med skræl og den så bliver lidt grovere:))
    Glæder mig til at lave dem!!

    • Hej Sine,
      Så vil jeg foreslå at de er smuttede, men det er oftest samme pris at købe færdiglavet mandelmel, som selv at skulle gøre det 🙂 Jeg krydser for at de bliver gode. Hvis du lader dem stå min. 24 timer i køleskabet, så kommer de til at smage meget som de originale synes jeg.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar