Denne cremede og gule citronsmørcreme kaldes også lemoncurd. Det kan bruges i alt fra cheesecakes, tærter og kagecreme, til ovenpå is, boller og som fyld i macarons.

Det er hammernemt at lave selv, og så smager det væsentlig bedre end de glas man kan finde i supermarkedet.

I denne weekend lavede jeg det sammen med Jette Gad, som deltog i Den Store Bagedyst i 2016. Vi lavede chessecake med det på, og opskrift på den kan I finde på Jettes fine blog lige her. Opskriften på lemoncurd som jeg giver jer i dag, er derfor inspireret af opskriften som vi brugte til vores cheesecake.

Jeg har hældt min lemoncurd på små fine glas, og tænker at spise det på mine vafler i morgen tidlig og desuden har jeg også tænkt mig at lave macarons med lemoncurd. Kun fantasien sætter grænser for hvad det kan anvendes til.

Rigtig dejlig mandag til dig,
Kærligst fra Nip


LEMONCURD (ca. 7 dl)

LEMONCURD
240 g sukker
125 g smør
4 økologiske citroner
4 past. hele æg

Sukker og smør hældes i en skål (som senere skal over vandbad).
Skallen af citronerne rives på et fint rivejern direkte ned i skålen og saften presses også deri.
Varm det hele op over vandbad til smøret er smeltet og sukkeret opløst.
Tilføj de 4 past. æg og rør hele tiden i skålen, ved medium varme.
Når det hele er tyknet hældes det i en kande og denne skal stå til det er kølet af.
Lemoncurden hældes nu på skoldede glas, og kan opbevares i køleskabet i ca. 3 ugers tid.

4 comments on “Lemoncurd – Nemt og virkelig lækkert”

  1. Jeg har en stor håndfuld citroner til over fra en fest og synes det ser mega lækkert ud.. Hvor længe kan det mon holde sig i køleskabet?
    Hilsen Kirsten

    • Hej Kirsten,
      Hvor dejligt med masser af citroner – de kan bruger til meget!
      Hvis du skoller dine glas, så kan det godt holde sig et par uger. Det gjorde det hos mig.
      Mange Hilsner Nip

  2. Ser ud til det er en rigtig lækker opskrift.
    Men vil høre om du tror jeg kan skifte sukkeret ud med honning?
    Jeg må desværre ikke få sukker.
    Håber på svar og så forhånd tak.
    Mvh Kate

Skriv et svar