Så tager vi lige (endnu) en meget lyserød kage, nej faktisk to af slagsen. Jeg er helt tosset med farven, men det har I nok allerede lagt mærke til. Det er min kære veninde heldigvis også, for kagerne var til hende. Hun er netop blevet færdiguddannet, og jeg fik æren af at bage kagerne til hendes gæster.

Flere af dem kan ikke tåle gluten, så derfor er denne helt og aldeles fri for netop det. Kagebunden er lavet på mandelmel, rålakrids og så er der tilsæt en masse sød hvid chokolade. Kagen indeholder to mousser, én på hvid chokolade og en anden på hindbær. En sød og en syrlig mousse kan man også sige. Kigger man på den fra siden ligner den lidt den der tre-farvede-is man fik som barn.

Eftersom at jeg stadig har en hel del ferie tilbage, inden at studiet starter igen, så skal der bruges mange flere timer i køkkenet. Jeg har blandt andet planer om flere fastelavnsboller, for det er noget som jeg tænker på hver dag. Gør vi ikke alle det? Jeg går ualmindeligt langsomt når jeg går forbi de mange bagere her i området hvor jeg bor, bare for lige at se på alle de lækre fastelavnsboller. I næste uge køber jeg dem!

Jeg ønsker Jer alle en dejlig, sød og kagefyldt weekend,
Kærligst Nip


LAKRIDSKAGE MED HINDBÆR (12 personer)
Jeg vil anbefale at lave den hvide chokolademousse som det første, da den skal stå på køl i forholdsvis lang tid inden at den piskes luftig og kan hældes over kagen.

LAKRIDS KAGE
150 g smør
150 g sukker
1/2 spsk Raw Liquorice Powder (Johan Bülow)
1/2 spsk Fine Liquorice Powder (Johan Bülow)
3 æg
175 g mandelmel
100 g hvid chokolade

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt smør og bland det derefter godt sammen med rørsukker og lakridspulver.
Pisk æggene og hæld det lidt efter lidt i, imens der fortsat piskes til dejen er luftig og lys.
Vend mandelmel i dejen og sørg for at det hele vendes godt rundt.
Hak den hvide chokolade og vend i dejen.
Fordel det hele i en springform (24 cm) og bag den i ca. 35 minutter.
Lad kagen køle helt, inden at den tages ud af formen.
Rengør formen, beklæd den med kageplast og læg kagen tilbage.

HVIDE CHOKOLADEMOUSSE
2 blade husblas
100 g hvid chokolade
5 dl fløde

Læg husblad i blød i koldt vand.
Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det nu over chokoladen.
Lad det stå i 1 minut og rør derefter det hele til en ensartet masse.
Vrid husblassen fri for vand og tilsæt det i chokolade-fløden.
Hæld det hele over i en ren skål og dæk den med husholdningsfilm. Det skal røre ved overfladen, så der ikke dannes kondens imens det i 2-3 timer står på køl.
Når det er kølet helt piskes det luftigt og hældes over lakridskagen. Sættes på køl.

HINDBÆRMOUSSE
300 g hindbær
3 blade husblas
100 g sukker
1 vaniljestang
Saften af 1,5 citron
3 dl piskefløde
150 g græsk yoghurt (10 %)
Tilsæt evt. lidt pink farve

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele, så det bliver en ensartet hindbærsirup.
Vrid husblassen fri for vand og smelt den i, inden du hælder det hele over i en ren skål.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt.
Vend den afkølede hindbærsirup i yoghurtfløden til det har en ensartet konsistens og farve.
Tilsæt evt. lidt pink farve, hvis du vil have en mere klar farve.
Hæld lidt af hindbærmoussen i små halvkugleforme og resten over kagen.
Sæt kagen på køl/frys i et par timer inden at den før servering dekoreres.

DEKORATION
Denne kage har jeg valgt at dekorere med hindbærmousse-halvkugler, små solbærgelé halvkugler, spåner af hvid chokolade, friske hindbær, mynteblade, minimarengs og sukkerkugler i perlemor og lyserøde.
Hvis du hellere vil pynte med noget helt andet skal du selvfølgelig bare gøre det.

Skriv et svar