Kransekage fåes til mange forskellige festlige begivenheder, men specielt til nytår. Hvis ikke du har fået lavet kransekage endnu, så tager det ikke særlig lang tid og det skal nok blive populært blandt de andre gæster.

Du kan selvfølgelig helt selv bestemme om du vil lave små delikate kransekagestykker eller et højt fint kransekagetårn. Begge dele skal nok tage kegler!

 

Opskriften her stammer fra program 1 i Den Store Bagedyst i år, hvor vi netop lavede kransekage i ‘Den hemmelige udfordring’. Jeg har valgt at lave en lidt mere feminin kransekagetop i år og eftersom at vi aldrig fik den spist i går til Den Store Nytårsbagedyst, så får min familie og deres venner nu mulighed for at spise den i morgen aften.

Jeg er godt igang med at lave desserttallerkener til i morgen aften, og jeg skal nok vise jer billeder og opskrift så snart som overhovedet muligt.

Rigtig godt nytår til jer alle sammen,
og TUSINDE tak for alle de søde beskeder jeg har modtaget ovenpå vores sejr i går aftes.

Kærligst fra Nip

 


KRANSEKAGE

KRANSEKAGEMASSE
40 g æggehvider
200 g sukker
700 g marcipan

Start med at tænde ovnen på 210 grader.
Varm æggehvider og sukker op i en gryde over vandbad til det har en temperatur på 65 grader.
Ælt det med marcipan til en homogen kransekagemasse og del det op i 3 lige store portioner.
Rul hver portion ud til en 60 cm lang pølse.
Bank lige så stille med håndfladen på pølsen, så den får en lidt mere trekantet form.
Lav små kransekagestykker (øverste billede) eller en kransekagetop (nederste billede).

Brug en lineal til at måle 8 stykker kransekage op:
1. stykke (8 cm)
2. stykke (11 cm)
3. stykke (14 cm)
4. stykke (17 cm)
5. stykke (20 cm)
6. stykke (23 cm)
7. stykke (26 cm)
8. stykke (29 cm)

Form en ring af kransekagestykkerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt en ekstra bageplade under den med kransekagerne, så de ikke bliver for mørke i bunden.
Bag stykkerne i ca. 14 minutter til de er er fine og gyldne og lad dem køle helt af.

ROYAL ICING GLASUR
300 g flormelis
60 g past. æggehvider
Evt. Lidt lyserød pastafarve, guldstøv og friske roser

Sigt flormelis og pisk det godt sammen til royal icing glasur.
Tilføj lidt farve og hæld det i et kornet eller en sprøjtepose og lav fint mønster og saml din top.
Drys evt. med lidt guldstøv og pynt med friske roser.

6 comments on “Kransekage fra Den Store Bagedyst”

  1. Wow, fantastisk flot kransekage! (jeg er god til at bage, men kransekage har jeg endnu ikke prøvet.)

    Tillykke til dig og din bagebuddy Lucia med 1. pladsen i Den store jule- og nytårs bagedyst, I var mine favoritter!

    Dine good vibes og latter er smittende, ønsker dig alt godt i fremtiden, Nip! Godt Nytår!

    Hilsen, Shari.

    • Hej Shari,
      Tusindet tusinde tak for en meget sød besked. Den gjorde mig ekstra glad at læse!
      Jeg ønsker også dig et godt nytår,
      Mange Hilsner
      Nip

  2. Hvorfor skal æggehvide og sukker varmes op først????

    Jeg har nemlig altid bagt kransekage, hvor det hele bliver blandet- uden opvarmning.

    Hav det mest fantastiske nytår

    Line

    • Hej Line,
      Et skud fra hoften må være, at det er for at smelte krystallerne i sukkeret, så der ikke er ‘korn’ i det. Jeg er ikke 100% sikker på at det er svaret, men det er mit gæt. Tusinde tak og et helt fantastisk nytår til dig også.
      Mange Hilsner fra Nip

      • Hejsa,
        Undskyld indblandingen 🙂
        Hvis man beholder sukker krystallerne hele i kransekage (som er konfekt) holder det så saftigt meget længere, fordi sukker krystallerne er gode til at holde på fugtighed 🙂

        Mvh bageren

        • Hej Bager,
          Selvfølgelig må du ‘blande’ dig 🙂 Det er kun godt, så tak for tippet.
          I bagedysten skulle vi gøre det på en bestemt måde. Fedt du byder ind. God weekend.
          Mange Hilsner Nip

Skriv et svar