Jeg spiste luksus koldskål til aftensmad i forgårs, og det fik mig til også at fremtrylle en fin hvid kage med netop dette, og her er derfor en koldskålskage med rabarber og den lækreste mandelbund.

Når det er så dejlig varmt som det er nu så spiser jeg sjældent almindelig aftensmad, men spiser derimod meget gerne denne luksus koldskål.

Jeg valgte den anden dag også at lave en koldskålskage med rabarber, for jeg havde nemlig ekstra rabarberkompot i overskud efter at have lavet rabarberlemonade for nylig. Nu er det forenet i virkelig lækker kage med en saftig frangipanebund lavet på blandt andet mandelmel. En stor del af kagen spiste jeg med søde venner i parken, hvor vi i går grillede og hyggede. Det virkede til at den faldt i god jord, for jeg har sjældent set en kage blive spist SÅ hurtigt.

Rigtig dejlig tirsdag aften,
Kærligst fra Nip

 


KOLDSKÅLSKAGE MED RABARBER (12 personer)

RABARBERKOMPOT
1,5 blad husblas
500 g rabarberstængler
300 g vand
200 g flormelis
Saft af 1 citron
Evt. vaniljekorn af 1 vaniljestang

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Skyl rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker.
Kog alle ingredienserne og lad det koge i ca. 10-15 minutter, inden at der slukkes for blusset.
Si væsken fra, men gem den og anvend den til denne rabarberlemonade.
Husblassen smeltes i rabarberkompotten som er tilbage og hældes i rund form (18 cm).
Sæt denne i fryseren til rabarberkompotten er helt frossen.

FRANGIPANEBUND
140 g sukker
140 g blødt smør
140 g mandelmel
1 æg

Tænd ovnen på 200 grader.
Stavblend eller pisk alle ingredienserne og fordel det i en foret springform (20 cm).
Bag frangipanebunden i 18-20 minutter til den er gyldenbrun, og lad den køle helt af.
En springform (24 cm) fores med kageplast i kanten.
Frangipanebunden med den frosne rabarberkompot ovenpå lægges i midten af formen og sættes på køl.

LUKSUS KOLDSKÅLSMOUSSE
5 blade husblas
Korn af 1 vaniljestang
100 g sukker
Saft af 1 citron
1/2 dl tykmælk
2 dl kærnemælk
2,5 dl piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand.
Vaniljekorn, sukker og citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og husblassen udblødes heri.
Lad det herefter køle af og tilsæt så tykmælk og kærnemælk og rør det godt rundt.
Piskefløden piskes til flødeskum og vendes i.
Koldskålsmoussen hældes herefter ned langs kagens kanter og ovenpå så den dækkes helt.
Sættes på frys eller køl indtil at kagen har sat sig.

DEKORATION
En plade hvid chokolade
Flødeskum
Kirsebær
Guldperler

Skrab med en stor køkkenkniv langs bagsiden af en plade hvid chokolade så der dannes spåner.
Drys dem ud på det meste af kagen og lav herefter små roser af flødeskum i kanten.
Sæt et stort rødt kirsebær i hver flødeskumsrose og dekorér med spiselige guldperler.

12 comments on “Koldskålskage med rabarber”

  1. Hej Nip

    Kan man lave kagen i forvejen og så fryse den? Og hvor længe i forvejen tror du man vil kunne lave den? 🙂
    Mange hilsner
    Trine

    • Hej Trine,
      Det kan du hvert fald 🙂 Du kan sagtens lave den flere dage før, hvis du alligvel har den i fryseren.
      Bare husk at tage den ud ca. 1,5-2 timer før den skal spises, og så kan du pynte den lige inden servering.
      Mange Hilsner Nip

  2. Når du samler kagen i en spring form, er den så flytbar hvis man ønsker den skal serveres på et lagkagefad?

    • Hej Pernille,
      Ja det er den når den er frossen 🙂
      Du kan evt fore springformen med bagepapir i bunden, så er det endnu nemmere.
      Mange Hilsner Nip

  3. Hej. Jeg har fået lyst til at lave denne lækre koldskål s kage. Jeg tænkte på om man evt kunne erstatte frangipane bunden med knuste kammerjunker vendt med smeltet smør,- hvad tror du? Hilsen Pia

    • Hej Pia,
      Det kan du sagtens gøre, altså lave en anden bund 🙂 Det skal nok blive lækkert.
      Mange Hilsner Nip

  4. Hejsa
    Må prøve denne Ser fantastisk ud Jeg har desværre ingen flormelis vil alm sukker kunne gå
    Vibeke

    • Hej Vibeke,
      Tak for meget søde ord.
      Ja det kan du også godt bruge istedet for flormelis når du laver rabarberkompot 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar