Julen kommer snigende, og jeg er tosset med det. Jeg er nemlig den type som hører julemusik det meste af året, altså ikke hver gang jeg hører musik, men ofte!

I dag skal det derfor handle om min første julekage i år, og det er en juletærte med appelsin og nougat.

Bunden består af en peberkagebund, og er derfor krydret og varm i smagen. Fyldet består af appelsin mazarin med friskrevet appelsinskal og appelsin likør (fx. Contreau). Det kan undlades, men smager fantastisk og passer SÅ godt i. Ovenpå er der et lag nougat-appelsin ganache til at fuldende julesmagene med.

Jeg håber meget at I vil kunne lide den.
Snart kommer der meget mere jul herinde, så glæd jer!

Kærligst fra Nip


JULETÆRTE MED APPELSIN OG NOUGAT (6-7 personer)

PEBERKAGEBUND
130 g smør (blødt)
130 g sukker
2-3 spsk piskefløde
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt peber
1 tsk ingefær (helst friskrevet)
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
260 g hvedemel

Pisk smør, sukker og piskefløde godt sammen i en røremaskine.
Kardemomme, kanel, peber, ingefær, natron og bagepulver røres sammen i en skål.
Herefter tilsættes det i røremaskinen og herefter mel, lidt af gangen.
Dejen skal æltes til den er lind. Det hele kan også gøres i en skål og med hænderne.
Sæt dejen på køl i ca. 1/2 times tid og rul den herefter ud mellem to stykker bagepapir (ca. 2 mm).
Fordel dejen i en tærteform (ca. 20-22 cm) og gerne i en perforeret tærteform,
med en perforeret bageplade (uden bagepapir) under. Sæt bunden i køleskabet imens du laver fyld.
OBS! anden tærteform kan selvfølgelig også anvendes, men ovenstående gør bunden ekstra sprød.

APPELELSIN MAZARIN
75 g mandler (grofthakket)
150 g marcipan (groftrevet)
100 g sukker
100 g blødt smør
1 æg
Fintrevet appelsinskal af 1 økologisk appelsin
2 spsk Contreau (kan undlades)

Ovnen tændes på 175 grader.
Alle ingredienserne piskes godt sammen og fyldes i formen.
Det må ikke gå helt op til kanten, da den hæver og fordi der skal være plads til ganache.
Bag herefter tærten i ca. 30 minutter og lad den køle helt af. Lav ganache imens at tærten køler af.

NOUGAT-APPELSIN GANACHE
75 xg nougat
50 g piskefløde
15 g glukosesirup
Saft af 1 appelsin

Nougat skæres i mindre stykker og lægges i en skål.
Piskefløde, glukosesirup og appelsinsaft varmes op til lige under kogepunktet og hældes i skålen.
Lad det stå i 1 minuts tid, før at det røres til en nougat-appelsin ganache.
Sæt det i køleskabet i ca. 20 minutter før at det hældes/smøres ovenpå kagen.
Dekorér evt. med chokoladebrud, bronzestøv og chokoladekugler. Eller måske noget helt andet?

Skriv et svar