Denne gold brownie består af en karamelbrownie med karamelganache, karamelmousse og karamelglaze. Så elsker du karamel (og brombær) ligesom jeg, så synes jeg uden tvivl at du skal kaste dig ud i denne lille bombe.

Den er karamellækker og ret tung, men de syrlige brombær kan noget og gør kun kagen endnu bedre.

Orker du ikke at lave alle steps, så kan du også snildt lave en gold brownie med karamelmousse og dekorere den på en anden måde end med glaze.

Rigtig god solskinslørdag,
Kærligst fra Nip


GOLD BROWNIE MED BROMBÆR (8 personer)

GOLD BROWNIE
75 g karamelliseret chokolade (fx Gold fra Callebaut)
75 g smør
2 æg
50 g sukker
30 g mel
En lile håndfuld frosne brombær

Start med at tænde ovnen på 170 grader.
Smelt chokolade og smør i en skål.
Pisk sukker, æg til en lys og luftig masse og hæld chokoladeblandingen i.
Vend mel og brombær i og hæld det hele i en foret springform (20 cm).
Bag kagen i ca. 25 minutter og lad den køle helt af, og stik så en mindre kage ud (14 cm).

KARAMELGANACHE
50 g fløde
30 g smør
10 g glukosesirup
85 g karamelisseret chokolade (fx Gold fra Callebaut)
Evt. en håndfuld crispy chokoladeperler

Fløde, smør og glukosesirup koges op og hældes over chokoladen.
Lad det stå i 1 minuts tid, inden at det røres til en ganache.
Sættes i køleskabet til den er så fast at den kan smøres ovenpå brownien uden at den flyder ud.
Hæld en håndfuld crispy chokoladeperler ovenpå, tryk dem let fast og sæt så kagen på køl.

KARAMELMOUSSE
3,5 blad husblas
50 g karamelisseret chokolade (fx. Gold fra Callebaut)
200 g dulce de leche (fx Tørsleffs)
3 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm karamelisseret chokolade og dulce de leche op i en skål over vandbad til chokoladen er smeltet.
Varm et par spsk piskefløde op og smelt husblassen deri og bland det med karamel-chokoladen.
Pisk resten af fløden til let flødeskum og vend det med karamelmassen til en mousse.
Hæld det meste af moussen i en eclipseform (18 cm) og pres herefter kagebunden ned i kagen
(med ganachen mod moussen). Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.
OBS! Har du ikke denne form, så hæld moussen ovenpå kagen i en alm springform / kagering.

KARAMELGLAZE
2 blade husblas
150 g piskefløde
35 g glukosesirup
200 g karamelisseret chokolade (fx gold fra Callebaut)
1/2 tsk guldstøv
15 g smagsneutral olie

Læs husblas i blød i koldt vand.
Varm piskefløde og glukosesirup op og smelt husblassen deri.
Hæld det over chokoladen og lad det stå i et minuts tid inden at det stavblendes.
Sørg for at sætte stavblenderen skråt ned i massen og løft den så op i lodret position.
Det gør at der ikke kommer luftbobler i glazen.
Tilsæt guldstøv og smagsneutral olie og stavblend igen.
Glazen skal have en temp. på 35-37 grader, inden det hældes over den frosne kage.
Sæt kagen på køl og dekorér først lige inden servering.

 

Skriv et svar