Fyldte chokolader er og bliver bare bedst når de er hjemmelavet og fyldt med de lækreste slags fyld. Og så er det også rigtig sjovt at lave dem .. Hvert fald når det går godt og det gjorde det heldigvis da vi lavede disse i går.

Vi har anvendt én slags chokolade, men tre forskellige slags fyld og i morgen kommer de til at stå på bordet når Den Store Nytårsbagedyst løber over skærmen kl. 20:00.

Jeg havde lavet de tre forskellige slags fyld, og så tog vi ellers hjem til Lucia (som jeg har med i Bagedysten), hvor vi eksperimenterede med forskellige udtryk, spiste en masse chokolade og hyggede i bedste juleferiestil.

Som en meget vigtig information skal det siges at vi har lavet nogle af elementerne på slum og derfor er der ikke sådan helt nøjagtige mål på alt sammen. Helt nederst i dette indlæg er der lige et par tips fra mig. Jeg håber at I kan få glæde af opskriften på disse fyldte chokolader som skaber glæde hos de fleste.

Kærligst fra Nip

 


FYLDTE CHOKOLADER

CHOKOLADESKALLER
Kakaosmør
Lyselilla og rød pulverfarve (eller de farver du ønsker)
400 g mørk chokolade

Hæld lidt kakaosmør og farve i to forskellige skåle og varm det op i mikroovnen til det er flydende.
Tag en ny tandbørste eller en pensel og sprøjt farven i chokoladeformen. Lad det tørrer helt.
Temperer chokoladen i mikroovn eller over vandbad og fyld formen med chokolade.
Bank den hårdt i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder.
Vend formen om og bank så meget chokolade ud som muligt, så det bliver en fin chokoladeskal.
Stil formen på køl lidt og fyld herefter formen op med fyld (næsten) op til kanten.
Lad der være plads til at lukke formen med chokolade og stil dem på køl igen.
Bank chokoladerne ud og spis til du sprækker eller del dem med søde og chokoladeglade mennesker.

Jeg køber chokoladeforme hos Kunst og Køkkentøj og anvender udelukkende dem i hård plast.

FYLD
1. CHOKOLADE- HINDBÆR GANACHE
180 g mælkechokolade
20 g glukosesirup
130 ml piskefløde
2 spsk hindbærpulver

Chokolade smeltes og sættes til side.
Glukosesirup og fløde bringes til kogepunktet og hældes over chokoladen.
Rør til en homogen masse og tilsæt hindbærpulver.
Hvis det klumper lidt, så stavblend en smule inden at det køles ned og hæles på en sprøjtepose.

2. SALTKARAMEL
180 g karamelliseret chokolade
20 g lys sirup
2 dl piskefløde
100 g sukker
1 tsk havsalt

Hak chokoladen og kom den i en skål sammen med siruppen. Stil skålen til side.
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og sæt herefter gryden til side.
Smelt sukker til karamel i en anden gryde.
Hæld forsigtigt den varme fløde og havsalt ned i karamellen og rør godt rundt.
Hæld den varme karamel-fløde hen over chokoladen.
Lad det stå i cirka 1 minut før den, fra midten af skålen, røres helt ensartet.
Stilles herefter på køl i et par timer og fyldes på en sprøjtepose.
Denne slags fyld kan også bruges i disse macarons

3. ABRIKOS-GRAND MARNIER
En håndfuld tørrede abrikoser
Saft af 2 appelsiner
150 g marcipan (groftrevet)
Grand Marnier (eller anden appelsinlikør) efter smag

Skær abrikoser i bitte små stykker og giv dem et let opkog med appelsinsaft og en sjat Grand Marnier.
Lad det stå i gryden indtil at det kølet af og bland det godt med marcipan og Grand Marnier efter smag.
Fyld det hele på en sprøjtepose.

NIPS TIPS:
1) Tempereres chokoladen ikke vil den ikke kunne komme ud af de hårde plastforme. Hvis du derfor vil være stensikker på at de kommer ud, så anvend silikoneforme. Chokoladerne bliver ikke ligeså fine, men de kan nemt ‘poppes’ ud og smager stadig skønt.
2) Hvis der er for meget fyld til overs, så gem evt. resten til en anden gang, som fyld i en kage eller støb nogle flere chokoladeskaller og gem chokoladerne.
3) Gør det nemmere for dig selv og drop pletterne og pensl evt istedet med glitterstøv når chokoladerne er kommet ud af formene.

8 comments on “Chokolader med tre forskellige slags fyld”

    • Hej Mia,
      Hvis du googler chokoladetemperering, så vil du finde temperaturerne, alt efter hvilken type chokolade det er 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Stina,
      Det er pulverfarve og kakaosmør som er smeltet i mikroovnen og så er det sprøjtet på med en pensel 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar