Findes der noget bedre end hjemmelavede og fyldte chokolader? Jeg tror det næsten ikke. Og så er det ovenikøbet både sjovt og hyggeligt at prøve kræfter med at lave sine egne smagskombinationer og mønstre.

Endnu engang har Martin og jeg slået os sammen og det var simpelthen sådan en herlig dag i køkkenet. Jeg tror at Martin fremover vil blive ved at finde chokolade på skabslåger og i skuffer, for det var vitterligt ud over hele køkkenet.

Herunder guider jeg dig til hvordan du kan lave disse fyldte chokolader. Du vælger selv hvilken slags chokolade du vil anvende og arbejdstemperaturerne for de forskellige slags chokolade er også angivet. Vi har anvendt mælkechokolade (til de hvide/blå) og mørk chokolade (til de grønne).

Derudover lavede vi tre forskellige slags fyld med henholdsvis lemoncurd, passioncurd og saltkaramel. Selve tempereringen går jeg ikke igennem, da der er flere måder at gøre det på. Søg evt på youtube videoer, hvis du gerne vil finde en decideret gennemgang af hvordan det gøres.

Jeg ønsker dig den dejligste weekend,

Chokoladesøde hilsner
Nip

 


FYLDTE CHOKOLADER

CHOKOLADESKALLER
Kakaosmør
Blå, hvid og grøn pulverfarve (eller de pulverfarver du ønsker)
500 g chokolade
+ 3  hårde chokoladeforme

Hæld lidt kakaosmør og farve i tre forskellige skåle.
Varm det op i mikroovn eller over vandbad til det er helt flydende.
Anvend en pensel eller ny tandbørste og sprøjt farve i chokoladeformene.
Stil formene i køleskabet indtil farven har sat sig og fjern eventuelle rester med en spartel.

Temperer chokoladen i mikroovn eller over vandbad og fyld formen med chokolade.
Bank den hårdt i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder.
Vend formen om og bank så meget chokolade ud som muligt, så det bliver en tynd chokoladeskal.
Stil formen på køl lidt og fyld herefter formen næsten helt op med den slags fyld du ønsker.
Lad der være plads til at lukke formen med chokolade og stil dem på køl igen.
Bank chokoladerne ud og læg dem i en kagedåse, eller spis dem alle sammen med det samme.

NIPS TIPS:
1) Tempereres chokoladen ikke, vil den ikke kunne komme ud af de hårde plastforme. Hvis du derfor vil være stensikker på at de kommer ud, så anvend silikoneforme. Chokoladerne bliver ikke ligeså fine, men de kan nemt ‘poppes’ ud og smager stadig skønt.
2) Hvis der er for meget fyld til overs, så gem evt. resten til en anden gang, som fyld i en kage eller evt. i macarons.
3) Har du ikke pulverfarve og kakaosmør, så spring over at lave prikker på. Du kan evt pensle formene med lidt glitterstøv eller helt undlade. En blank chokoladeskal er smuk i sig selv.
4) Arbejdstemperaturer for chokolade er henholdsvis:
Hvid chokolade: 29-30 grader
Lys chokolade: 30-31 grader
Mørk chokolade: 31-32 grader

IDEER TIL FYLD

1. PASSIONFRUGT CURD
1 blad husblas
1 dl passionfrugtsirup
Saft af 1 limefrugt
70 g sukker
1 æg
50 g smør i tern

Læg husblas i blød i koldt vand.
Passionfrugtsirup, limesaft, sukker og og æg varmes op i en gryde.
Pisk hele tiden i massen og efter ca. 10 minutter vil det begynde at tykne.
Tag gryden af varmen og tilføj smør. Pisk stadig og tilføj herefter husblas.
Lad det køle ned i en skål i køleskabet og hæld det herefter på en sprøjtepose uden tyl.

2. SALTKARAMEL
180 g karamelliseret chokolade
20 g lys sirup
2 dl piskefløde
100 g sukker
1 tsk havsalt

Hak chokoladen og kom den i en skål sammen med siruppen. Stil skålen til side.
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og sæt herefter gryden til side.
Smelt sukker til karamel i en anden gryde.
Hæld forsigtigt den varme fløde og havsalt ned i karamellen og rør godt rundt.
Hæld den varme karamel-fløde hen over chokoladen.
Lad det stå i cirka 1 minut før den, fra midten af skålen, røres helt ensartet.
Stilles herefter på køl i et par timer og fyldes på en sprøjtepose.
Denne slags fyld kan også bruges i disse macarons

3. LEMONCURD
1 blad husblas
70 g sukker
Saft og skal af 4 økologiske citroner
1 æg
50 g smør i tern

Læg husblas i blød i koldt vand.
Sukker, citronsaft + citronskal og æg varmes op i en gryde.
Pisk hele tiden i massen og efter ca. 10 minutter vil det begynde at tykne.
Tag gryden af varmen og tilføj smør. Pisk stadig og tilføj herefter husblas.
Lad det køle ned i en skål i køleskabet og hæld det herefter på en sprøjtepose uden tyl.
Denne slags fyld kan også anvendes i disse fastelavnsboller

Fyldte chokolader med mørk chokolade og lemoncurd

Skriv et svar