Mange har spurgt mig hvad jeg selv serverer når jeg har fødselsdag eller inviterer gæster, og her har i derfor min egen fødselsdagskage fra min fødselsdag i torsdags.

Eftersom at jeg selv bager så meget er der desværre sjældent nogle som vil bage til mig, heller ikke på min fødselsdag. Jeg knus-elsker ellers alt hjemmebag!

Min fødselsdagskage blev dog heldigvis ligeså god som jeg havde håbet og hele familien var ellevilde. Den skal gentages inden længe tænker jeg.

Jeg håber at I vil kunne lide min fødselsdagskage ligesom så meget som min familie og jeg, som spiste den på nul komma fem. Det er en svampet Nutella brownie med Baileys mousse, masser af friske bær og yndlings chokolader direkte importeret fra supermarkedet.

Lige nu har jeg gang i den helt store fødselsdagsplanlægning, for på lørdag har jeg inviteret mine bedste veninder på stort fødselsdagskagebord og bobler. Jeg håber inderligt at de vil kunne lide det, men de er alle svært glad for søde sager, så det tænker jeg ikke bliver et problem.

Rigtig dejlig tirsdag aften,
Kærligst fra Nip


MIN FØDSELSDAGSKAGE (12 personer)

NUTELLA BROWNIE
150 g Nutella
150 g mørk chokolade (gerne min. 70 %)
150 g smør
200 g sukker
4 æg (small)
100 mel
En bakke friske hindbær

Smelt Nutella, mørk chokolade og smør i en skål over vandbad.
Rør sukker i chokolademassen og pisk herefter ét æg i massen af gangen.
Vend forsigtigt mel i dejen.
Beklæd en springform (24 cm) med bagepapir i bunden og evt. lidt smør på kanten og hæld herefter dejen i.
Stik friske hindbær ned i kagen og forsøg at dække bærene med kagedej.
Bag kagen ved 170 grader i ca. 25 minutter og lad den køle helt af. (Lav Baileys mousse imens).
Når kagen er kold udstikkes den med en 20-22 cm udstikker, så kan bliver en smule mindre.
Vask formen (24 cm), læg kageplast rundt i kanten og evt. bagepapir i bunden og læg kagen tilbage.

BAILEYS MOUSSE
2 blade husblas
150 g cappucino chokolade eller mælkechokolade (Jeg anvender Callebaut)
1,5 dl Baileys
1,5 dl piskefløde

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og sæt det til side.
Varm Baileys op så den udblødte husblas kan smeltes deri, imens der røres til det hele samler sig.
Vend den varme baileys og den smeltede chokolade sammen til en Baileyscreme.
Piskefløden piskes til let flødeskum og vendes med Baileyscremen når denne har kølet.
Hæld nu moussen over browniebunden og ned langs kanten, så kagen skjules helt af moussen.
Sæt kagen i fryseren i et par timer til den har sat sig helt og kagering og kageplast nemt kan fjernes.

DEKORATION
Friske jordbær
Friske hindbær
Dumle
Ferrero Rocher
Toffifee

Jeg ville gerne have at min kage skulle være overdådig hvad angår chokolade og bær, og derfor anvendte jeg ovenstående. Du kan tage inspiration herfra, eller dekorere den lige som du allerhelst vil.

11 comments on “Min fødselsdagskage”

    • Hej Kristina,
      Det kan du tro at den kan. Jeg vil anbefale at du tager kagen ud af fryseren og sætter den i køleskabet til optøning ca 2 timer inden at I skal spise den, og så dekorere den lige inden servering 🙂
      Mange Hilsner Nip

  1. Hvordan får man moussen ned over siderne? Går bunden ikke ud til kanten? Og plasten skal vel sidde stramt til kanten? 🙂

    • Hej Camilla,
      Jeg kan lige se at jeg har misset at skrive på at bunden skal udstikkes 🙂 Det er nu ændret.
      Du kan også hælde moussen direkte på, men så kommer den ikke ned langs kanterne.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Marianne,
      Jeg har ændret lidt på opskriften nu, så det skulle være nemmere at læse 😉
      God mandag til dig.

      Mange Hilsner
      Nip

    • Hej Dorrit,
      Nej den skal ikke koge. Den skal blot blive så varm, at du kan smelte husblassen deri 🙂
      Mange Hilsner Nip

      • Hej Nip
        Tak for svar.
        Jeg skal helt sikkert prøve at lave kagen til min fødselsdag i næste weekend hvor vi har inviteret gode naboer.
        Hilsen Dorrit

Skriv et svar