Syrlige kager er noget af det bedste jeg ved, og denne citronkage er virkelig virkelig god. Den er tilpas syrlig, og inde i gemmer sig en sød hvid chokoladeganache. En helt perfekt kombination hvis du spørger mig.

Selve citronkagen består af en mazarinkage med citronskal og hvid chokolade og ovenpå den ligger et tykt lag citron-hvid-chokolade-ganache. De to dele er også nok for at gøre kagen yderst god, så hvis du ikke orker mousse og glaze, så prøv denne kombination.

Kagen var så populær at jeg allerede I dag har lavet en kage mere, så endnu flere mennesker kan smage den. Jeg håber at også du kan få glæde af opskriften.

Kærligst Nip


CITRONKAGE MED HVID CHOKOLADE (8-10 personer)

CITRONKAGE
75 g sukker
75 g blødt smør
75 g marcipan (groftrevet)
1,5 æg
1 økologisk citron
50 g hvid chokolade
25 g mel

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker, blødt smør og marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen.
Riv skallen af citronen på et fint rivejern og tilsæt.
Hak den hvide chokolade og vend i dejen sammen med mel.
Fordel det hele i en foret springform (20 cm) og bag kagen i 20-25 minutter, til den er gylden.
Lad kagen køle helt af og udstik så en mindre kage med en 16 cm udstikker.
Rengør springformen (20 cm), læg kageplast rundt i kanten og kagen i midten.

CITRONGANACHE
100 g hvid chokolade
50 g piskefløde
Saft af 1/4 citron
Evt. en lille håndfuld crispy chokoladeperler

Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad.
Varm piskefløde op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade.
Rør i midten af skålen til det samler sig til en blank chokoladeganache.
Varm herefter citronsaft op og rør også det i ganachen.
Sæt skålen i køleskabet til ganachen er så fast, at det med en kniv kan smøres ovenpå kagen.
Hæld en lille håndfuld crispy chokoladeperler ovenpå og tryk dem let fast.

CITRONMOUSSE
2,5 blad husblas
1 dl citronsaft
75 g sukker
150 g piskefløde
150 g græsk yoghurt (10%)
Evt. en smule gul farve

Start med at udbløde husblassen i koldt vand.
Citronsaft og sukker og evt. lidt farve varmes op til lige under kogepunktet og husblassen smeltes i.
Fløden piskes til flødeskum, og den græske yoghurt tilsættes. Tilsæt evt. en smule gul farve.
Når citronsaften er kølet af vendes den i, og citronmoussen hældes over kagen, så kagen dækkes.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.

GLAZE + SPIDERGLAZE
2,5 blad husblas
1,3 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
125 g miroir gelé
Gul pastafarve
Guldstøv
+ 50 g miroir gele og hvid pastafarve (spiderglaze)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen i.
Hak chokoladen og hæld det i en høj kande. Hæld mælkeblandingen over.
Tilføj miroir gelé, farve og guldstøv. Stavblend meget forsigtigt.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Den gule glaze skal ramme en temperatur på ca. 35 grader før den er klar.

I en anden skål smeltes miroir gelé og hvid farve over vandbad.
Denne skal også ramme en temperatur på min. samme temp. som den gule glaze,
men den må også gerne være højere.

Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget, så glazen kan rende af i et fad.
Hæld den gule glaze over kagen så den dækkes over det hele – også på siderne.
Dyp en stor paletkniv i den hvide glaze og stryg den helt forsigtigt henover den gule glaze.
Frem kommer en smuk spiderglaze til syne og kagen kan nu tø op på et fad i køleskab i 1-2 timer.
Dekorér lige inden servering.
OBS! Jeg har lagt en stor orkidé ovenpå min citronkage, da jeg synes det passede så fint til. Denne er dog ikke spiselig, og blev taget af inden at kagen blev spist.

 

6 comments on “Citronkage med hvid chokolade”

  1. Når jeg bruger levende blomster bruger jeg de små plastikspyd til de små tynde fødselsdagslys som man sætter på lagkagerne for så kommer blomsterne ikke i kontakt med kagen

  2. Hej.
    Vil bare lige høre om du ved om det kan være giftigt at pynte med ikke spiselige blomster? Altså ved godt man så ikke kan spise blomsten, men kan det gå udover kagen?
    Vil nemlig gerne pynte min med gul gerbera?
    Og tak for de fine opskrifter – elsker at blive inspireret af dine opskrifter
    Mvh Kamilla

    • Hej Kamilla,
      Det tænker jeg at det kan hvis blomsterne er giftige. Jeg sørger for at skylle dem godt, og siger så altid til mine gæster at de ikke skal spise dem. Det er selvfølgelig optimalt altid at bruge spiselige blomster. Tak for meget pæne ord, jeg er glad for at de inspirerer dig
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Christinna,
      Enten kan du købe det i Føtex / Bilka, som har det stående sammen med de øvrige kageingredienser, eller også kan du evt søge på en anden glazeopskrift på Google, hvor det ikke indgår 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar