Hvad serverer man når man pludselig får gæster og det derfor både skal være nemt, hurtigt og smadderlækkert? Chewy cookies med to slags chokolade og havsalt.

Det gjorde jeg da jeg ikke havde tid til meget andet, og mine forældre spiste flere end både de og jeg selv havde regnet med, for disse er hammer gode hvis jeg selv skal sige det.

Det blev ‘tøm-skabet-ned-i-skålen’ og det er nok de bedste cookies jeg til dato har lavet, og det er efterhånden en del gange. Disse både knaser, og er super chewy indeni. Jeg kunne ikke vælge om det skulle være mælkechokolade eller mørk, så jeg valgte begge dele. OG så er der havsaltflager i, og det gør kun de ellers meget søde cookies endnu bedre.

De er så hurtige at lave, og alle kan være med. Små som store.

De kærligste cookie-hilsner,
Nip


CHEWY COOKIES (ca. 15 stk)

COOKIES
150 g brun farin
100 g sukker
100 g smeltet smør
1 æg
150 g hvedemel
1/2 tsk natron
200 g grofthakket mælkechokolade
100 g grofthakket mørkchokolade
1/2 tsk flagesalt + lidt til at drysse ovenpå når de er færdige

Pisk brun farin, sukker og smeltet smør godt sammen.
Tilsæt herefter ægget og pisk igen.
Si hvedemel og natron i og vend til sidst hakket chokolade og flagesalt i dejen.
Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter og varm imens ovnen op til 180 grader.
Når dejen er kold sættes store dutter af dej med en spiseske på to bageplader med bagepapir.
Lad der være god plads mellem hver dut dej, da de flyder ud under bagningen.
Bages i ca. 12 min. til de begynder at blive gyldne. Lad dem køle af og drys med flagesalt.

2 comments on “Chewy cookies med chokolade og havsalt”

    • Hej Louise,
      Jeg opbevarer dem i en kagedåse, som lukker helt tæt. Det kan holde dem sprøde og chewy 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

Skriv et svar