Jeg drikker ikke noget der ligner kaffe, men alligevel fik jeg af en endnu uvis grund enormt lyst til kage og kaffe. Det er derfor blevet til en brownie med kaffe og karamel. Karamel, og specielt saltkaramel, er bare altid godt og brownie ligeså. Hvem kan ikke lide det?

Egentlig er det også alt for længe siden at jeg har bagt en brownie, så det var på sin plads med en sådan, og den forsvandt hurtigt. Så hurtigt at jeg opdagede at jeg slet ikke havde gemt et stykke til mig selv. I går aftes spiste jeg derfor kanterne med (en masse) saltkaramel ganache.

Ikke en typisk sommer-kage, men nu er det jo heller ikke helt så sommeragtigt vejr som man kunne håbe på. Hvad end vejret er sommeragtigt eller ej, så skal denne lille brownie med kaffe og karamel nu nok komme ned. Der vil formentlig være lidt ekstra saltkaramel tilbage, men det kan nemt lige spises på pandekager, vafler eller bare med en ske. Sidstnævnte kom jeg muligvis til at gøre med den resterende del. Ups!

Kærligst mange hilsner,
Nip


BROWNIE MED KAFFE OG KARAMEL (6 personer)

BROWNIE
200 g smør
200 g mørk chokolade
1,5 dl friskbrygget kaffe
3 æg
200 g sukker
225 g mel
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad og lad det køle af.
Rør friskbrygget kaffe i. Det behøver ikke at være drøn-varmt.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggemasse og bland det med choko-kaffe blandingen.
Vend forsigtigt mel og salt i.
For en kvadratisk form (20-22 cm) med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i ca 25 minutter.
Hvis ikke du har en kvadratisk form, så brug bare en anden med samme diameter.
Lad kagen stå natten over, så bliver den med sikkerhed allerbedst!

SALTKARAMEL
2 dl piskefløde
30 g lys sirup
100 g sukker
200 g caramel chokolade eller mælkechokolade (Callebaut)
flagesalt efter smag

Varm fløde op til lige under kogepunktet og stil det til side.
Smelt lys sirup og sukker til gylden karamel i en lille gryde og hæld den varme fløde i.
Tilføj flagesalt efter smag.
Hæld flødekaramellen over hakket chokolade og lad det stå i 1 minut, inden at karamellen fra midten af skålen røres til en blank ganache.
Sæt saltkaramellen i køleskabet i et par timer så det tykner, inden at det fordeles over den kolde kage.
Du kan fremskynde at saltkaramellen tykner ved at sætte det i fryseren, men hold øje og rør i skålen engang imellem.

DEKORATION
Saltkaramel Crispearls (Callebaut)
Chokoladespåner
Rød skovsyre

Tag kagen ud af køleskabet og skær kanterne helt lige.
Skær nu kagen i passende stykker og dekorér med chokoladeperler, chokoladespåner og rød skovsyre.
OBS! Jeg har kun taget billeder af 3 stykker kage, men der var altså en hel del mere.

4 comments on “Brownie med kaffe og karamel”

  1. Hej Nip.
    Kagen lyder super lækker! Men kan man komme valnødder i? Og i så fald, ændre det på opskriften?

    • Det er lige en anelse for sent jeg ser din besked kan jeg se. Jeg håber at du fandt ud af at den godt kan bages en dag eller to før servering. Det gør den helt sikkert kun bedre. Jeg beklager det sene svar. God aften til dig 🙂 Mange Hilsner Nip

Skriv et svar