Jeg har altid været vild med at spise tærter, men ikke just med at lave dem. Dét er der i den grad lavet om på, efter at jeg for lidt tid siden lavede en virkelig god jordbærtærte. Opskriften på denne kan findes lige her.

I dag drejer det sig derimod om en sød, sommerlig og lilla brombærtærte. Tærten vil skabe glæde på et hvert kagebord og blev (meget) hurtigt spist, da jeg lavede den til min familie og venner.

En sød og gylden mørdejsbund, svampet frangipane, masser af konditorcreme med store vaniljeprikker, friske brombær, et par spiselige blomster og chokoladeperler gør den helt uimodståelig.

Jeg sidder i øjeblikket og tænker på hvilke tærteprojekter jeg i den nærmeste fremtid skal lave, og der er mange overvejelser. Der skal hvert fald nok komme en masse både tærter og kager henover sommeren. Altså den der sommer som lige nu føles meget langt væk, meeeeen mon ikke den snart er på vej igen?
Jeg har en lidt større og meget sommerlig kage på trapperne, som jeg håber vil falde i smag hos Jer.

Glædelig sidste maj-dag i år til dig!

Kærligst og mange hilsner,
Nip


BROMBÆRTÆRTE  MED FRANGIPANE & KONDITORCREME (6-8 personer)

MØRDEJSBUND
150 g smør (stuetemperatur)
280 g mel
100 g flormelis
Korn fra 1 vaniljestang
1 æg

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Ælt smøret sammen med mel og flormelis og saml det med ægget.
Læg dejen på køl i ca 30 minutter.
Rul dejen ud og fordel den i en aflang form (ca. 35×11 cm) og sæt den på køl i ca. 15 min.
Du kan også sagtens anvende en anden tærteform. Der er nok dej til en lidt større tærte også.
Prik huller med en gaffel i dejen og forbag tærtebunden i ca 10 minutter.

FRANGIPANE
140 g sukker
140 g blødt smør
140 g mandelmel
1 æg (small)

Pisk sukker og smør let, lyst og luftigt og tilsæt mandelmel og æg. Pisk igen.
Fordel hele molevitten i den forbagte tærtebund og bag den nu i 20-25 minutter ved 175 graders varme.
Kagen skal køle helt af inden at konditorcremen sprøjtes på.

KONDITORCREME
Korn af 1/2 vaniljestang
1 dl sødmælk
25 g æggeblommer
15 g sukker
1/4 dl sødmælk
15 g maizena
1 dl piskefløde

Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 1 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende del mælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl.
Pisk fløde til flødeskum og sæt det til side.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stor fin tyl og sprøjt store dutter på hele tærten.

DEKORATION
Friske brombær
Chokoladeperler (Callebaut)
Spiselige blomster. Her er det stedmorblomster / Violer (Jeg kan sku ikke rigtigt se forskel)

5 comments on “Brombærtærte med frangipane og konditorcreme”

  1. Hej Julie:)

    Elsker dine opskrifter og blog:)

    Jeg vil lave din brombærtærte af 1 uf af 5 kager til vores kagebord til min mand og min 2 x 40 års fødselsdagsfest weekend i august, men har lige et spørgsmål.

    – du skriver til konditorcremen, at man skal bruge 25 gram æggeblommer, men hvor mange stk. æggeblommer er det? Kan du huske det?

    KH Christina

    • Hej Christina,
      Det er virkelig dejligt at høre at du er glad for opskrifterne og bloggen. Det gør mig SÅ glad at høre, så mange mange tak.

      Sikke et dejligt kagebord I ska have Jer 🙂
      Jeg bruger past. æggeblommer det er derfor de er så nemme at veje. Én æggeblomme siger man vejer i gennemsnit 20 gram 🙂

      Mange Hilsner
      Nip

      • 1000 tak :))
        Men hvordan skal jeg så gøre hvis 1 vejer 20 gr og du skriver 25 gr? Skal jeg så tage 1 + lidt af nr 2 æggeblomme eller?

        • Jeg ville bare veje af så der er det korrekte antal gram, men mon ikke du også kan nøjes med 20 gram. Ellers så anvend past. æggeblommer, så er det nemmere at måle 🙂

Skriv et svar