I program 5 havde vi desserter som tema og i dette program lavede jeg blandt andet brombær panna cotta.

I dag deler jeg opskriften på dem. De er smaddergode, relativt nemme at lave og perfekte til fx nytårsaften, hvor desserten kan laves i god tid inden at de skal spises. Og så er de portionsanrettet, det synes jeg er hyggeligt.

Dessertprogrammet fik jeg rigtig stor ros for, og det er uden tvivl det program hvor jeg har gjort det bedst i Den Store Bagedyst. Disse fine glas, brombær panna cotta med macarons, friske brombær og chokoladespåner lavede jeg i favoritudfordringen og både Katrine og Markus gav dem virkelig flotte ord med på vejen, men de er altså også kanongode.

På to af billederne er der saltkaramelganache i den lille lilla macaron, men disse billeder er taget hjemme hos mig og er ikke billeder fra programmet. I selve programmet lavede jeg nemlig hvid chokoladeganache, så derfor er der i dette indlæg opskrift på begge.

Jeg synes at portionsanretninger er superhyggelige, og derfor overvejer jeg stærkt om dette skal være en del af nytårsdesserterne når det bliver tid til det. Du kan overveje det samme eller servere det i en anden hyggelig anledning. Rigtig god fornøjelse.

Kærligst fra Nip


BROMBÆR PANNA COTTA (8 stk)

VANILJE PANNA COTTA
6 blade husblas
1 L piskefløde
Korn af 3 vaniljestænger
100 g sukker

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland det med en smule sukker, så kornene skilles fra hinanden.
Varm vanilje, sukker og fløde op ved lav temperatur til sukkeret er opløst. Det må ikke koge.
Smelt husblassen i den varme vanilje-fløde og hæld det hele i en kande og sæt det på køl.
Hold godt øje med kanden, da der ikke må dannes en hinde på.
Når det er kølet ned, men stadig er nemt at røre rundt i, hældes det på 8 glas og sættes tilbage på køl til det har sat sig.

BROMBÆRGELE
3 blade husblas
500 g brombær
1,5 økologisk citron
100 g sukker

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm brombær, citronsaft, fintrevet citronskal og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend det hele og hæld det igennem en si, så alle kerner forbliver i sien.
Smelt husblassen i den varme brombærsirup og sæt det på køl i kort tid.
Når panna cotta’n i de 8 glas har sat sig hældes et tyndt lag brombærgelé ovenpå og de sættes igen på køl.

MACARONS MED HVID CHOKOLADE GANACHE
100 g mandelmel
150 g flormelis
80 g æggehvider
5 spsk sukker
En smule lilla farve
+ 100 g hvid chokolade
+ 50 g fløde

Blend mandelmel og flormelis til det er helt fint og sigt herefter hele molevitten.
Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt herefter sukker og lilla farve lidt af gangen til det er en stiv marengsmasse.
Vend mandelmel og marengsmasse sammen til en homogen masse.
Makronmassen må ikke være så tynd at den løber, men heller ikke så tyk at den står som marengstoppe.
Sprøjt cirkler på et par bageplader med bagepapir. Husk at lave lidt plads mellem hver.
Bank pladerne hårdt ned i et bord for at fjerne eventuelle luftbobler, og lad dem herefter tørre ved stuetemperatur i 30 min.
Tænd ovnen på 140 grader og bag kagerne i ca. 15 minutter. Dette afhænger meget af ovnen.
Lad makronerne køle helt af inden at de forsigtigt løftes af bagepapiret.

Varm fløden op til under kogepunktet og hæld over den hakkede chokoladen.
Lad det stå i ca. 1 minut indtil at der fra midten af skålen røres til ganachen er blank og fin.
Stil ganachen på køl i kort tid, inden at den hældes en sprøjtepose med glat tylle og sprøjtes mellem makronbundene.

Saltkaramelganache, som ses på de øverste billeder, finder du opskriften på lige HER

DEKORATION
Store friske brombær
1 plade hvid chokolade (spåner)
Rød skovsyre

Skriv et svar